ULSTEINVIK: Ull/Kisa-utøver Frida Rimstad (16) fra Fenstad sto for gode prestasjoner i årets UM innendørs. Foto: Privat

Frida kunne ta fram UM-smilet

Skadeutfordringer til tross, Frida Rimstad (16) gjorde tingene sine bra i årets ungdomsmesterskap i friidrett innendørs.

UM i friidrett innendørs ble i år arrangert av Karsten Warholms hjemmeklubb Dimna i Ulsteinvik. Tre nesbuer stilte til start, og de kunne reise hjem med totalt tre medaljer.

Små marginer

Julian Førsund, G-16, var eneste deltaker fra Hvam IL i UM denne gang. Som i fjor tok han sølv på 60 meter hekk, men tiden var 0,15 sekunder bak hans personlige rekord fra vinnerløpet på Tyrvinglekene for noen uker siden. På 60 meter løp Julian på 7,46 i forsøket og kvalifiserte seg til semifinalen, men han kom like utenfor finalen med 7,52. På 200 meter satte han personlig rekord med 23,78. Også her havnet han like utenfor finalen, og han ble totalt nummer åtte av 20 startende.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Julian ser nå fram til utesesongen der han vil forsvare gullet på favorittdistansen 300 meter hekk i UM utendørs. Han vil også prøve å kvalifisere seg til senior-NM på 400 meter hekk, som i år skal arrangeres på Jessheim i begynnelsen av juli.

UM-gull

Frida Rimstad, J-16, er fra Fenstad. Hun har tidligere representert Raumnes & Årnes IL, men konkurrerer nå for Ull/Kisa. Hun var med i tre øvelser, og som bildet viser endte det med medaljefangst.

Frida har slitt med en hamstringskade gjennom vinteren, og har først klart å trene for fullt de siste par ukene før UM. Hun innledet helgen med en for henne litt skuffende 4. plass i tresteg med 10.92, to centimeter bra bronsen. Dagen etter fikk hun en sølvmedalje i lengde med et hopp på 5,29. Helgen ble toppet av at hun på søndagen tok gull i høyde på 1,55. Selv om hun var litt bak personlig rekord i alle øvelser, er Frida fornøyd med helgen og ikke minst over å være skadefri. Nå ser hun fram til utendørssesongen som begynner i mai.

Les også
Leder verdenscupen: – Det er tøft mentalt

Michael Reklev, G-18, har også slitt med skade i lang tid. Han har «abonnert» på gullmedaljer i høyde i tidligere UM, men fikk det ikke helt til å stemme denne gang. Med et hopp på 1,85 sikret han seg en 5. plass i klassen G18/19.

Les også
Hærverk på et aldri så lite kulturminne