FLYTTER SØROVER: Espen Øverås (t.h.) beskrives som en særs god fotballspiller – og er kanskje en spiller som et av de lokale lagene bør kontakte når han flytter nærmere Nes i vinter.

Fotballtalent i Verdal flytter mot Nes

Espen Øverås (25) har spilt fotball i tredjedivisjon for Verdal IL i flere sesonger. Nå er han på flyttefot for å komme nærmere Nes, sammen med samboeren.

Espen Øverås (25) har i år vært en av de bedre spillerne i Verdal og deres 3. divisjonsavdeling i fotball. Neste år kan han bli å finne i en lokal klubb. Øverås er nemlig på flyttefot sørover.

– Jeg er samboer med ei jente fra Årnes. Hun har lyst til å komme nærmere familien sin i Nes. Derfor er vi enige om at vi skal se på muligheten for å flytte sørover i løpet av vinteren, selv om vi har leilighet og trives godt i Levanger. Jeg har varslet Verdal-ledelsen om at de ikke kan regne med meg neste sesong. De er orientert om hva jeg tenker, og ikke minst planene om flytting. Det blir tungt å forlate den flotte spillergruppen jeg har vært en del av.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Hva tenker du i forhold til videre fotballsatsing når du etter hvert flytter?

– Jeg har planer om å spille videre, og kommer nok til å se meg om etter en klubb på Romerike eller i det området hvor vi blir boende. Fotballen har vært en viktig del av livet mitt, og er fortsatt det. Jeg er vant til å bruke de fleste kveldene i uka og helgene på fotball, sier 25-åringen.

Han kommer i utgangspunktet fra Velfjord i Brønnøy kommune på Helgeland.

Får gode skussmål av alle

Ole Kristian Austad har vært Øverås' trener gjennom flere sesonger. Han har bare lovord å si om fotballspilleren.

– Espen Øverås er en meget flott type og en god fotballspiller. Han har ferdigheter og potensial til å spille på et høyere nivå enn 3. divisjon. Fysisk sterk, bra fart og gode ferdigheter. I tillegg er han en leder og kapteinstype. Espen har gode holdninger og verdier, og er alltid en du kan stole hundre prosent på. Han er med på det som er av dugnader, og er aldri redd for å ta et tak. Det er Espen Øverås i et nøtteskall. Alle trenere som får et sportslig ansvar for han er heldige, sier han.

Han legger ikke skjul på at det vil bli et stort savn for en av de mest tradisjonsrike nordtrønderske klubbene, dersom Øverås nå sender flyttelasset rundt 600 kilometer sørover. Det har nordlendingen varslet om at han mest sannsynligvis kommer til å gjøre, en gang i løpet av de neste månedene.

Satte et verdig punktum

For ett år siden var Øverås innblandet i en opprykksthriller av de sjeldne. I år handlet det om å berge plassen i 3. divisjon. Det gjorde velfjordingen og lagkameratene i Verdal med knappest mulig margin.

– Det var en voldsom lettelse at vi klarte å slå Steinkjer og samtidig berge plassen. Spesielt når det er flere hundre verdalinger på tribunen, og det er nesten 1100 betalende tilskuere i friskt vintervær, i tillegg til at det er over 2000 som følger livesendingene. Det forteller det meste om interessen for oppgjøret. Med tanke på stemningen og rammen, er nok dette den artigste enkeltkampen jeg har spilt, sa Øverås da den dramatiske kampen var over.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Har spilt med Bodø/Glimt-spillere

Øverås som har vunnet både Dana Cup og Storsjöcupen i Östersund sammen med Bodø/Glimt-spillerne Isak Helstad Amundsen og Stian Kristiansen, og har siden i 2020 spilt for Verdal idrettslag, som i flere tiår har vært en av de beste klubbene i nordtrøndersk fotball.

25-åringen har der, som i de andre klubbene, vært lagkaptein. Først og fremst i form av at han er en god fotballspiller og naturlig ledertype. Derfor var det et ekstra ansvar på hans skuldre i den serierunden mot Steinkjer Fotballklubb, som har mange sesonger bak seg på det øverste nivået i norsk fotball.

Fantastisk stemning og ramme

– Jeg har aldri spilt en enkeltkamp med sånn stemning og ramme. Det var bluss og et høyt støynivå allerede under oppvarmingen. Det tok seg opp utover kampen, og spesielt etter at vi hadde scoret kampens eneste mål etter 82 minutter. Vi var avhengige av å vinne for å berge plassen. Steinkjer Fotballklubb trengte minst ett poeng, og så ut til å få det da vi satte inn kampens eneste mål. Det var ufattelig deilig å se den ballen gå i nettmaskene.

– Hvilke tanker gjorde du deg da det fortsatt sto 0–0 etter 80 minutter spill?

– Det var naturligvis ingen god følelse selv om vi førte kampen. For vi slet med å skape de helt store sjansene. Det har forresten vært en utfordring i hele år. Vi har sluppet inn forholdsvis lite mål. Men har ofte gått av banen uten poeng fordi vi ikke har vært dyktig nok til å skape og i neste omgang sette sjansene. I dag fikk vi heldigvis det målet vi trengte, sa en glad Øverås til lokalavisa.