BLE TØFT: Kvalifisering til Bring-serien ble tøff for det unge R&Å-laget, bak fra v.: Viljar August Wathne Guttormsen, Kristian Skaarer, Viktor Aleksander Sørlie, Alexander Holmen, Theo Løse, Sebastian Engeflaen Jansen og Sander Bærøy Paulsen (som var med på benken tross nyoperert arm etter brudd). Foran fra v. Martynas Gagilas, Sindre Tronbøl, Joakim Elias Solberg, Daniel Thode Hegge, Oskar Andreas Weng, Sivert Eliassen.

Fikk bryne seg mot eldre spillere

R&Ås G16-lag spilte i helgen kvalifisering til Bring-serien. Det endte med tre stor-tap for blåtrøyene.

– Våre spillere er i hovedsak ett og to år yngre enn motstanderne. Vi spilte kvalifiseringen som trening, og for å se hvor lista ligger, er oppsummeringen til trener May Linda Skaarer.

Hun peker på at det først og fremst er på fysikken de fikk merke forskjellene.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Dametrener Elvis er tilfreds

– Lagene vi møtte er spillere født i 2006, mens våre er født i 2007 og -08. Keeperen vår er bare 13 år, sier Skaarer. Og legger til at den unge keeperen storspilte, selv om tapene ble store.

Et samarbeid

R&Ås G16-lag er et samarbeid mellom R&Å og Skarnes.

– Vi har samarbeidet med Skarnes håndball, men spiller nå under Årnes. Vi trener likevel to av tre dager på Skarnes på grunn av reisevei for mange av guttene, sier treneren.

Les også
R&Å tro til med storseier

Bring-serien er for øvrig en landsomfattende serie for 16-åringer. Der deltar altså de aller beste, etter en kvalifiseringsrunde på høsten.

R&Å tapte alle kampene med store sifre, og en samlet målscore etter tre kamper på 36-130.

Tempo-sjokk

De unge Årnes-spillerne fikk temposjokk i åpningskampen mot HK-72 Sande, som var gruppas klart beste lag. Sande vant 52-10.

– Det ble et historisk tap i en historisk Bring-kvalifiseringskamp, skriver R&Å om den kampen. Med innløp og en fin ramme på kampen med mye publikum og støy ble det kanskje litt mye for de unge Årnes-spillerne.

– Vi møter også en motstander som har en fart vi ikke er vant til. Så gutta våre ble nok litt overrasket, slår Skaarer fast.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ny tøff kamp

I kamp to ventet Strømmen Glimt som vant 38-8. For denne kampen ble det satt noen mål for spillerne, og kampplanen ble fulgt. De jobbet som helter i forsvar, men fokuset på forsvar og innsatsen der klarte de ikke ta med opp i angrep.

– En god progresjon og nok en veldig god lærings-kamp for gutta, sier treneren.

Les også
Kapteinen på scoringslista

I siste kamp ventet Charlottenlund, som vant 40-18. her kjempet R&Å-gutta som løver i forsvar, og det fungerte litt bedre framover. Men motstanderen var for gode, og personlige feil ble straffet hardt på dette nivået.

– Dette var en helg vi skulle ut å lære, ut å spise kirsebær med de store. Gutta har fått med seg masse lærdom av å spille mot så gode lag, og vet hva de skal strekke seg etter, sier treneren.