FORNØYD DUO: To meget fornøyde samlagsmestere på finfelt, fra venstre Noah Pettersen og Ole Marius Ingeborgrud. Foto: Bjørnar Fuglerud

Fem samlagsmestere fra Raumnes skytterlag

Både været og flere lokale skyttere viste seg fra sin beste side under Raumnesfelten og Samlagsmesterskapet lørdag.

Dette var et dobbeltstevne ved Skardtjern i nærheten av Flolangen i Nes, der resultatene fra Raumnesfelten også gjaldt som innledende skyting til samlagsmesterskapet finfelt. Finaleskytingen ble gjennomført på slutten av dagen.

Samlagsmesterskapet for seniorer ble avholdt i Rælingen søndag, der flere av Raumnes skytterlags favoritter innfridde.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Spennende finale

På Raumnesfelten var det flere skyttere som gjorde seg bemerket. I klasse eldre rekrutt var Celina Borgen Fuglerud best i innledende skyting der hun skjøt fullt hus med 21 innertreff, 30/21. Men det er hard kamp om beinet i denne klassen. Flere skjøt fullt hus, deriblant Noah Pettersen, med gode 30/19. Dermed var grunnlaget lagt for en spennende finale. Celina ledet etter innledende skyting og hadde skive én, men Noah Pettersen klarte det kunststykket å skyte seg opp fra tredjeplass til seier og mesterskapstittel.

I klasse junior innledet Ole Marius Ingeborgrud med fullt hus, 30/19. Dette holdt til seier i klassen med god margin i Raumnesfelten. Han var også i en klasse for seg i finalen. Med 6/5 på kneholdet og 6/4 på liggende, totalt 42/9, ble han samlagsmester.

– Jeg er kjempefornøyd med skytingen og resultatet, konstaterte han.

Flere lokale skytterlag

Pallplass ble det også på Anette Bjerkrheim-Folberg. Resultatet 37/6 ga tredjeplass.

I senior gikk Arne Erik Nilsen (klasse 5) til topps med fullt hus. Det var han naturlig nok meget fornøyd med.

– Dette er nok en av mine beste gjennomføringer noensinne, fastslo han.

Flere skyttere fra Nes gjorde seg bemerket på Raumnesfelten. I klasse 3 skjøt Benny Erik Husåsfallet, Skogbygden skytterlag, 20/9 og endte opp med en 2. plass. I klasse 2 skjøt ytterligere to Skogbygden-skyttere seg til pallplassering. Sofie Kjone Husåsfallet skjøt 28/10 og tok 2. plassen, kun ett poeng foran Jonas Kjone Husåsfallet, som endte med 27/09. I klasse 1 vant Tor-Ivar Mørkved med 6/1 foran Tor Arne Sandnes med 5/2, begge fra Haga skytterlag. I klasse nybegynner voksen skjøt Daniel Saur fra Raumnes skytterlag sitt første feltstevne på 30 år og noterte seg med 18/3 og 2. plass i klassen.

Solid innsats av seniorene

Søndag skulle samlagsmestrene på seniorsiden kåres. I klasse V55 skjøt Knut Drognes totalt 36/4. Det var totalt tre skyttere med dette resultatet etter finalen og det måtte dermed omskyting til for å kåre mesteren. Her holdt Knut Drognes hodet kaldt og vant. Han ble dermed samlagsmester i klasse V55.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

SAMLAGSMESTERE: Tre samlagsmestere i grovfelt fra Raumnes skytterlag, f.v.: Kåre Anders Ingeborgrud, Åshild Nykmark og Knut Drognes. Foto: Bjørnar Fuglerud

Første års eldre junior, Åshild Nykmark, fulgte opp en god feltsesong så langt med 29/16 i innledende og 7/2 i finalen, noe som holdt til seier og mesterskapstittel.

I klasse 1 skjøt Kåre Anders Ingeborgrud fullt hus med 30/23. Dette var personlig rekord på felt, og samlagsmester nummer fem denne helgen var dermed i boks for Raumnes skytterlag.

– Ja, dette var moro. Det gikk skikkelig på i dag, sa han etter endt innsats.

Til helgen er det klart for to nye mesterskap. Lørdag arrangeres det kretsmesterskap, også det ved Skardtjern i Nes.

– Dette blir spennende, og som i fjor lover vi hundre prosent premiering, sier ungdomsleder Kåre Anders Ingeborgrud.

Søndag skal landsdelskretsmestere kåres under Viken II-stevnet som i år arrangeres i Rakkestad.

Denne artikkelen er basert på et referat fra Bjørnar Fuglerud i Raumnes Skytterlag.