Erik Macdonald Bergseie: Vedlikehold av utstyr før EM er viktig

Erik lærte seg noe nytt på Hawaii. Nå skal han kjempe om gull i Frankrike

Erik MacDonald Bergseie (23) fra Auli er en av flere fra Nes som drar til Frankrike for å kjempe om EM-Gull.

Erik er kaptein for laget HBI Norge, som ble stiftet i 2015. HBI Norge er en del av en større organisasjon på verdensbasis som kalles «How Big is Paintball», der alle møtes på store turneringer.

– Det paintball har gjort for meg er at jeg holder meg aktiv og møter nye folk fra hele verden, sier Erik (23) fra Auli.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Erik ble introdusert for paintball i 2011–2012 av sin far på Hawaii, fikk en markør av sin onkel etterpå og ble deretter bitt av basillen.

Siden har Erik spilt nesten hver søndag fra snøen smelter her i Norge, og når det blir for kaldt, drar han til varmere strøk og spiller for HBI. På spørsmål om det går med mye tid i dette så sier han kort «ja» og smiler bredt.

Erik er klar for avreise

Dette er ikke en billig sport hvis man vil spille på et høyt nivå, Erik anslår at han har brukt flere hundre tusen totalt siden han har startet på bare utstyr, reiser og hotell, og at turen til Frankrike kommer på nærmere ti tusen kroner alene.

«Driver med paintball fordi jeg er en kompetitiv person, men også fordi jeg liker vennene og folkene som jeg møter

Se: Video

Paintball

NXL Europe

The National Xball League (NXL) er den største arrangøren innenfor turneringspaintball i Nord-Amerika og Europa. Hvert år samles flere toppidrettsutøvere for å konkurrere om EM-Gull og VM-Gull og hvert år drar opptil 100 utøvere fra Norge for å konkurrere med sine respektive lag

Hva er paintball?

Det er to typer paintball i Norge, Woodsball og Speedball. I denne saken omtales Speedball som spilles på kunstgressbaner med oppblåsbare hinder som justeres etter hver turnering.

Det er flere hundre nordmenn som spiller speedball og flere lag i Norge har tatt både EM og VM-Gull.

Vil du starte?

De fleste klubber og lag har utstyr der man kan prøve paintball og se om man liker det før man går til innkjøp. Her i Nes finnes det ingen speedball-baner eller lag, og den nærmeste klubben geografisk sett ligger i Skarnes, og heter Glåmdal Paintballklubb – Wolfpack