GIKK KRETSMESTERSKAP: Siri Skjolden (t.v.) og Emilie Sofie Ruud Gulbrandsen konkurrerer begge i klassen jenter 14, og stilte til start i helgas kretsmesterskap i sprint. Siri gikk inn til en 4. plass innledende, mens Emilie ble kretsmester. Foto: Tommy Simon Norum

Emilie ble kretsmester på hjemmebane: – Jeg gikk forbi på oppløpet

Med 346 startende og gode løyper ble helgas kretsmesterskapet i sprint en suksess i Nes Ski- og Sykkelanlegg. Nes Skis Emilie Sofie Ruud Gulbrandsen sikret kretsmestertittelen på oppløpet.

– Jeg er veldig fornøyd med løpet, og synes føret var ganske godt å gå på, sier Emilie Sofie Ruud Gulbrandsen, som sammen med Nes Ski-venninne Siri Skjolden stilte til start i klassen jenter 14.

I de siste sekundene for målgang sørget Emilie for å sikre seieren.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

SLITEN KRETSMESTER: Etter å ha gitt alt på oppløpssiden la en sliten Emilie Sofie Ruud Gulbrandsen seg i målområdet. Her gir hun fra seg stavene etter å ha blitt kretsmester i klassen jenter 14. Foto: Tommy Simon Norum

– Det ble en sluttspurt mot Nittedal, og jeg gikk forbi på oppløpet. Det er første gang jeg blir kretsmester, sier Emilie, som gikk i mål til full jubel både fra Nes Ski og speakeren som fulgte oppløpet.

HEIER PÅ EMILIE: Etter målgang kom venner og familie for å ta seiersbilde og gratulere kretsmester i jenter 14, Emilie Sofie Ruud Gulbrandsen (bakerst). På bildet fra venstre: Julia Madsen Clason, Sofie Noomi Skjolden, Siri Skjolden, Sigurd Botnes Greni, lillesøster Julie Ruud Gulbrandsen og bestefar Roar Nyjordet. Foto: Tommy Simon Norum

Siri på fjerdeplass

Mens Emilie ble kretsmester, gikk Siri inn til en fjerdeplass i innledende runde.

– Det ble nesten finale og jeg er godt fornøyd, sier Siri til Raumnes etter målgang.

Hun har gått på ski i åtte år og trener mye. Allerede dagen etter kretsmesterskapet i skianlegget, stilte hun til start på et nytt renn i Lommedalen. Føreforholdene i Nes Ski- og Sykkelanlegg lørdag er hun godt fornøyd med.

– Jeg liker sånt føre, selv om det kan være litt trått å gå foran, forteller Siri.

Knallforhold

En av arrangørene bak kretsmesterskapet er Amund Vandsemb, som i løpet av året legger ned mye tid i skianlegget.

– Vi har oppunder 350 deltakere i dag, og alle går to heat, også de yngste mellom åtte og tolv år, sier Vandsemb, som lørdag var godt fornøyd med både arrangementet og føreforholdene ute i løypa.

– Det er knallforhold, slår han fast.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Snøfallet som kom i dagene før rennet, sammen med en god såle av kunstsnø, gjorde sitt til å gi gode forhold.

– Nes Ski- og Sykkelanlegg har for tiden verdens beste anlegg, og vi har muligheten til å ta alle type renn, sier Vandsemb, som synes det er moro at Tiril og Lotta går Tour de Ski, mens det hjemme i Nes avholdes kretsmesterskap.

GODT DRIV: Her er Hannah Sophie Liland Munkelien fra Nes Ski i godt driv før målgang under KM Sprint i Nes Ski- og Sykkelanlegg. Foto: Tommy Simon Norum

Vandsemb forteller at arrangementene er viktige for å samle inn penger, som går til videre drift av anlegget og flere skiløyper.

– Anlegget skaper er grunnlag for å bli god på ski. Vi har mange lag med frivillige og områdeledere som bygger sitt miljø, og totalen gjør at det blir veldig mye folk som har lyst til å hjelpe til, sier Vandsemb.

Løypemannskap og vaffelstekere

MAT OG VAFLER: På kjøkkenet i skistua sørget frivillige i kjøkkengruppa for gryterett, vafler og varm kaffe. Fra venstre: Bente Aarhus, Karin Monsrud og Berit Rønold Johnsen. I tillegg deltok Inger Berit Hansen, Mette Engelsrud og Aud Lise Dishler, som hadde dratt hjem for dagen da bildet ble tatt. Foto: Tommy Simon Norum

For å arrangere et godt skirenn trengs det mange frivillige, og alle jobber er like viktige. Løypemannskapet sørget for å holde skisporene åpne i tilfelle snø, og i kiosken i skistua sørget kjøkkengruppa for rikelig med vafler, kaffe og ikke minst gryterett til de frivillige.

LØYPEMANNSKAP: Løypepatruljen har ansvaret for å gå opp løypene mellom hver start, og sørge for gode skispor i tilfelle snø. Fra venstre: Henning Kårstad, Henrik Bratland, Fredrik Wehinger, Hans-Martin Husmo og Casper Madsen. Foto: Tommy Simon Norum

I målområdet sørget Linda Granmo Finset, Lena Bøsterud og Inger Lise Engebretsen for å samle inn startnummer-trøyene etter målgang, og sørget samtidig for at slitne sprintdeltakerne fikk tilbud om saft.

DELTE UT SAFT: Linda Granmo Finset (f.v.), Lena Bøsterud og Inger Lise Engebretsen delte ut saft til slitne sprintdeltakere. Foto: Tommy Simon Norum

Tok andre, tredje og fjerdeplass

Nes Ski-trioen bestående av Sigrid Bøhn, Marte Otilie Nordstrøm og Maren Aasvangen konkurrerer i klassen jenter 13, og gikk i mål etter hverandre. De tre sørget for å sikre både andre, tredje og fjerdeplassen til Nes Ski.

I MÅL ETTERHVERANDRE: De tre Nes Ski-jentene gikk etter hverandre i mål og sørget for andre, tredje og fjerdeplassen i klassen jenter 13. F.v. Maren Aasvangen (3. plass), Sigrid Bøhn (2. plass) og Marte Otilie Nordstrøm (4. plass). Foto: Tommy Simon Norum

– Vi ledet i starten, men hadde veldig glatte ski og dårlig føre, sier de tre jentene fra Nes Ski, som dermed måtte slippe taket på førsteplassen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

De skryter av et bra miljø i gruppa, og ikke minst av Nes Ski.

– Nes Ski er den beste skiklubben i Norge, slår de fast.

Trener gjør de tre ganger i uka, og at Tiril og Lotta er i verdenscupen gir motivasjon til å gi det lille ekstra.

– Det er helt rått! Tiril og Lotta har vært her en gang før og vi har hilst på dem, sier de tre jentene.

De tre jentene går flere renn i løpet av sesongen, men legger til at det beste er å gå på hjemmebane i skianlegget.