NETTSUS OG JUBEL: FUVO håper på mer nettsus og jubel når de spiller 2. kvalikkamp i NM i fotball førstkommende lørdag. Her har de scoret på Årnes Stadion sist helg.

Drømmeoppsett for FUVO – nytt cupdrama lørdag

Til helgen braker det løs igjen i ny cupkvalik. FUVO har en god mulighet til å nå ett av målene for sesongen.

Et viktig delmål for FUVO er å komme seg til 1. ordinære runde i NM i fotball. Som omtalt sist uke ligger det ikke bare heder og ære i potten, men også en pen sum penger inn i klubbkassa, om de skulle klare det. Det kan fort dreie seg om over 100 000 kroner inn på konto.

FUVO kom seg over første hinder ved å slå R&Å i første kvalikrunde lørdag. Førstkommende helg er det duket for andre og siste kvalikrunde, og vinneren av det oppgjøret går videre til 1. ordinære runde i NM 2023.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Gran fra Hadeland

Oppsettet er klart, og det viser at Gran IL fra Hadeland tar turen til Opakermoen førstkommende helg. Og går FUVO videre, venter en kamp i 1. ordinære runde i NM 2023, trolig med besøk av et toppserielag på Funnefoss Stadion.

FUVO må sies å være storfavoritt i kampen mot Gran IL. Laget spiller i 4. divisjon i Indre Østland fotballkrets, og havnet på 7. plass i serien i fjor. FUVO spiller som kjent i 3. divisjon og har favorittstempelet før lørdagens oppgjør.

– Ja, vi kan betegnes som storfavoritt. Det blir litt sånn som mot R&Å i første kvalikrunde, at vi må klare å takle det favorittstempelet. Forskjellen nå er at det er vi som har hjemmebane, og i tillegg er det ikke et lokaloppgjør, sier FUVO-leder Tom Hagen.

MER CUP FOR FUVO LØRDAG: Her er et glimt fra cupfesten på Årnes Stadion sist helg. FUVOs Sigurd Flekke Mathiesen og Isak Noah Skjæret Veiby i duell med R&Ås Eivind Sveinhaug.

Gran slo ut Kolbu KK, et annet 4. divisjonslag, etter straffesparkkonkurranse i 1. kvalifiseringsrunde sist helg.

– Må ikke senke oss

– Vi må være så ærlige og si at det å få tildelt Gran IL er å regne som et drømmeoppsett sammenlignet med andre lag vi kunne blitt satt opp mot. Vi kunne fått Skjetten, Skedsmo eller Sørumsand. Men samtidig må vi ikke glemme at det er en cupkamp, sier Hagen.

Gran IL har ny trener denne sesongen og det rapporteres at det har kommet opp noen unge, spennende spillere fra egne rekker.

– Så vi skal ikke senke oss eller ta for lett på det, for da ryker vi fort ut, sier Hagen.

Han håper mange tar turen til Funnefoss Stadion lørdag.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Jeg er kjempeimponert over publikum og vertskapet på Årnes i første runde, og vi satser på å følge det opp på en flott måte lørdag, sier FUVO-lederen.