Dette er et illustrasjonsfoto fra en tidligere utgave av det populære løpet Dragsjøen rundt.
Dette er et illustrasjonsfoto fra en tidligere utgave av det populære løpet Dragsjøen rundt. Foto: John Arne Paulsen

Dragsjøen rundt arrangeres for 60. gang

Dragsjøen rundt arrangeres for 60. gang førstkommende søndag, med start og mål ved Årnes Vannverks eiendom, Dragsjøvegen.

Leder i arrangementskomiteen, Rolf Barbakken, forteller at dette tradisjonsrike terrengløpet ble arrangert for første gang 24. april 1932 av det nystiftede Raumnes & Årnes IL, en sammenslåing av Aarnes Idrettsforening og Raumnes skilag.

Årets utgave blir arrangert omtrent i samme løype som i 1932, men trolig i motsatt løpsretning enn den gang. Størst deltagelse hadde løpet 18. april 1949 med 120 deltagere, og den gang kun menn.

Årene 1970 til og med 1986 ble løpet startet fra Årnes stadion, opp den tids traéen for skiløype til Dragsjøhytta, rundt sjøen og ned igjen til stadion, en distanse på cirka 17 kilometer. Fra 1987 har start og mål vært i nærheten av Dragsjøhytta.

Løpsrekord i dagens cirka sju kilometer lange løype innehas i kvinneklassen av Karoline Næss, Ull/Kisa IL. Rekordtiden er 29,28, satt i fjor. Blant mennene innehar Per Erik Monsrud, Austmarka O-lag, løpsrekorden med 26,26, satt i 2010.

Som de siste årene er det også i år trim/gåklasse, barneløype (ca 800 meter) uten tidtagning, ungdomsklasse (800 meter) med tidtaking.

Arrangør R&Å IL frister med Dragsjøen rundt-krus til alle, samt gavepremier som trekkes på startnummer.