VISTE STYRKE: Lotta Udnes Weng (25), Nes Ski, stilte til start både fredag, lørdag og søndag under Telemarksveka. Foto: Terje Pedersen

Dobbelt Nes i Telemarksveka

To jenter fra Nes Ski spurtet inn til de øverste plassene i Telemarksveka søndag. Lørdagen ble også bra.

Lotta Udnes Weng (25) gikk til topps i det 25 kilometer lange Kanalrennet som avsluttet Telemarksveka søndag. På plassen bak, med to tidelers margin, kom Amalie Håkonsen Ous inn til en sterk sølvplass. TV2 sendte fra Telemarksveka og poengterte at nok en gang var det løpere fra Nes som hevdet seg helt i toppen.

Lotta sa etter løpet at dette ble en tålmodighetsprøve der hun fokuserte på å ligge bak og spare krefter i stedet for å gå opp og dra. Og i spurten var hun rett og slett sterkest.

– Det ble en massespurt, og det er ikke så ofte man får være med på noe sånt. Det føles bra, fastslo hun etterpå.

Viste styrke

Hun hadde håpet at feltet skulle holde litt høyere fart, men her var det mange gode spurtere som ville ha igjen krefter mot slutten.

– Vi var veldig jevne hele gjengen, og det ble en tett spurt, sa Lotta, og la til at det er greit med litt styrket selvtillit i treningsarbeidet mot neste rulleskikonkurranse.

Svenske Linn Sömskar tok tredjeplassen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Også Amalie Håkonsen Ous (26) lå bak og sparte på kruttet fram til spurten. Da kom hun som ei kule helt mot slutten og var ikke langt unna å rulle forbi Lotta.

NÆR SEIER: Amalie Håkonsen Ous (26), Nes Ski, spurtet inn til en sterk andreplass i Kanalrennet søndag. Foto: Ryan Kelly / NTB

I Sommarlandsprinten i Bø lørdag kvalifiserte både Lotta og Tiril Udnes Weng seg til finalen, og der spurtet Lotta inn til sølv, kun slått av Mathilde Myhrvold. Tiril ble nummer fire.

Klæbo igjen

Johannes Høsflot Klæbo sikret seieren både i den nevnte sprinten lørdag og i herrenes 50 kilometer lange utgave av Kanalrennet søndag. Også det endte i en massespurt. Martin Løwstrøm Nyenget og Mikael Gunnulfsen ble nummer to og tre.

– Det er alltid godt å vinne skirenn. Jeg går rolig i store deler av løpet, sa Klæbo til TV2 etter at nok en seier var sikret.

Rennet endte i en massespurt med ti løpere, hvor det var OL-kongen fra Beijing som gikk av med seieren.

En annen som imponerte var pensjonist Petter Northug jr. Langrennsstjernen holdt godt følge med teten nesten helt inn og viste god form i Lunde.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Northug endte til slutt som nummer 13, foran blant annet landslagsløper Emil Iversen.

– Jeg syns det er greit. Sist var det Anders Aukland som tok meg, sier Iversen.