TOMMEL OPP: Alf Marius Loe Sandberg (20) flankeres her av mekanikerne Odd Svendby og Svein Tore Sandberg i Sandberg Motorsport. Foto: Lena Marie Loe Sandberg

– Dette smakte skikkelig godt

Alf Marius Loe Sandberg (20) fra Vormsund har all grunn til å være stolt av sin kjøring på Vålerbanen sist helg.

I helgen ble tredje NM-helg i asfaltracing kjørt på Vålerbanen i Solør. Alf Marius Loe Sandberg stilte også denne helgen til start i to klasser, GT3 og Seven Racing. Alf Marius kjører for NMK Solør, så dette var hans hjemmebane og en bane han liker veldig godt.

Ikke uten dramatikk

På grunn av covid-19-viruset ble det også denne helgen kjørt uten publikum. Alf Marius kjørte inn til bestetid under lørdagens kvalifisering med sin Toyota Altezza. Han satte også ny personlig bestetid. Den første finalen endte med den sure fjerdeplassen. Etter først en avkjøring på egenhånd, hvor deler av fronten og splitter forsvant, ble han senere påkjørt av en som lå en runde bak etter omstart med sikkerhetsbilen. Da forsvant resten av fronten, og bilen ble vanskelig å kjøre. Det viser seg å være større skader enn antatt og nok en gang må det jobbes hektisk for å få bilen klar til neste finale.

– Med god hjelp og med lånt oljekjøler, klarte pappa (Svein Tore) og jeg å få bilen ferdig i tide, sier Alf Marius.

Ledet fra start til mål

Han startet også andre finale fra beste startspor, da de fire første fra finale én får snudd startrekkefølge. Han ledet han fra start til mål.

– Dette var min tredje seier i denne klassen og det er jo dette jeg kjører for, så det er utrolig deilig, selv om det var hektisk der en periode og vi var usikre om vi klarte å få bilen ferdig, sa en tydelig rørt Alf Marius etter målgang.

Også den tredje finalen endte med en pallplass. Han kjørte seg opp fra fjerde startspor til en andreplass. Etter denne gode kjøringen ligger han nå på en andreplass sammenlagt i NM i GT3. To NM-helger gjenstår.

Bremseproblemer

Søndag var det klart for kjøring i klassen Seven Racing. Her kjørte Alf Marius inn til bestetid. Heller ikke denne kjøringen gikk uten problemer. Nesbuen kom inn med bremseproblemer, men mekanikerpappa Svein Tore fikset problemet så bilen var klar til den første finalen.

Fra beste startspor får Alf Marius en flott start og beholder plassen i tet. Dessverre får han bremseproblemer allerede på den første runden, og for ikke å kjøre ut tok han en tur gjennom depotet. Dette førte til at Alf Marius kommer ut igjen sist i feltet. Han fant rytmen fort til tross for at han bare har bremser tidvis, kjørte seg stadig oppover i feltet, og endte på en fin andreplass.

– Dette smakte skikkelig godt

I helgens siste finale i Seven Racing gikk det slik Alf Marius ville. Han startet i fjerde startspor og lå i flere runder i en tett fight med to andre konkurrenter, Theodor Olsen og Martin Billerud. Alf Marius kom seg til slutt forbi og kjørte i fra. Ledelsen holdt helt til mål.

– Dette smakte skikkelig godt. Bilen var ikke lett å kjøre i dag, men det holdt til mål. Og det er det som teller», sa Alf Marius rett etter målgang.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Med bare en uke til neste løp i GT3 på Rudskogen var det bare rett hjem for å skru. Sesongavslutningen i begge klasser er for øvrig på Vålerbanen 26. - 27. september.