annonse

- Det var en fantastisk opplevelse

Mot de beste i verden
Mot de beste i verden: De fleste alpinister drømmer om å kjøre verdenscup på steder som i Sölden. I helga opplevde Patrick Haugen Veisten nettopp dette. (Foto: Thomas Frigård)

Et av sesongens mål for Europacup-alpinisten Patrick Haugen Veisten var å debutere i verdenscupen. Før Europacupen startet var målet nådd.

Thomas Frigård

Neskollen

- Debuten kom veldig brått på, og det var en helt fantastisk opplevelse. Å komme over henget og se det folkehavet var helt sykt, sier Patrick Haugen Veisten fra Neskollen.

Forsøkte å nyte rennet

21-åringen ble i vår tatt ut til Europacup-landslaget i alpint, dette er nivået under verdenscupen. Men allerede før årets Europacup startet ble nesbuen tatt ut til å være med på årets sesongåpning i verdenscupen i storslalåm i Sölden i Østerrike. Dette er et av rennene i verdenscupen med størst trøkk. Veisten fikk startnummer 68, noe som er et vanskelig utgangspunkt. Ingen av deltakerne som hadde høyere startnummer enn midt på 50-tallet klarte å kvalifisere seg til finaleomgangen.

- Jeg hadde ingen store forventninger før jeg startet, og jeg var ikke så nervøs. Jeg forsøkte å nyte rennet og ta med meg alt jeg kunne, sier Veisten.

Startet veldig bra

Det var gode kjøreforhold i Sölden, og nesbuen kom godt ut fra start, men på veg ned hovedhenget mistet han den gode rytmen og tapte mye tid. Det holdt ikke til å kvalifisere seg til finaleomgangen.

- Jeg startet veldig bra, men det ble for mye surr nedover henget. Dette var uansett en god erfaring å bygge videre på, sier Veisten.

Motivasjonen på topp

Neskollen-alpinisten kvalifiserte seg til verdenscupen gjennom et kvalrenn på Juvass i forrige uke. Verdenscuplaget hadde nemlig to ledige plasser, og en intern konkurranse avgjorde hvem som skulle ta turen til Østerrike. Veisten sikret seg den plassen.

- Jeg var veldig sugen på den plassen, og jeg var nervøs før start. Heldigvis klarte jeg det, og det er veldig fint å allerede ha debutert i verdenscupen. Nå vet jeg hvor lista ligger, og motivasjonen er på topp, sier Veisten.

Hele familien til Veisten var på plass i Sölden for å følge rennet, og det var en stor opplevelse for alle.

- Det var rundt 50 000 mennesker på rennet, og stemningen var magisk. Det ble en stor opplevelse for oss alle, sier mor Irene Haugen Veisten.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på raumnes.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse