FIRER PÅ KRAVENE: Slik ser Rommen Golfpark ut i dag. Om ikke lenge er den grønn og klar til golfspill. Forbundet har i dag åpnet for at man kan bedrive idrett sammen fem og fem, så lenge man holder to meters avstand. Foto: John Arne Paulsen

– Nå åpnes det for golfspill, men først må vi få banen i Vormsund spillbar

Styreleder i Nes Golfklubb, Martin Anfindsen, registrerer med glede at det nå åpnes for at fem personer i gruppe kan bedrive idrett.

– Det åpnes for golfspill, men først må vi få banen i Vormsund spillbar, sier Anfindsen.

FAKTA (Klikk på pila)

Helsedirektoratets nye veileder for idrett sier at det kan tilrettelegges for og utøves idrettsaktivitet i mindre grupper for inntil fem personer som holder en avstand på minimum to meter, og der det ikke forekommer fysisk nærhet mellom deltakerne.

Forbudet mot organisert idrett oppheves til en viss grad, noe som medfører at Nes Golfklubb håper å kunne tilby spill i Vormsund så fort banen blir spillbar.

LIKE FØR SESONGSTART: Martin Anfindsen er styreleder i Nes Golfklubb. Han ser det nå som mulig å organisere golfspill og -trening i Vormsund uten å bryte helsemyndighetenes koronaregler. Foto: Privat

– Banemannskapene var ute og jobbet på greenene i går, og vi er ikke langt unna sesongstart. Men jeg understreker at vi må følge gjeldende bestemmelser, sier Anfindsen.

Norges Golfforbund følger Heldedirektoratets bestemmelser, noe som innebærer at alle golfklubber må gjøre det samme.

– Nå håper og tror de på tilgang til banespill med restriksjoner i inneværende måned, sier Anfindsen.

Det åpnes for idrett og trening, med maks fem personer i en gruppe, og der man til enhver tid holder to meters avstand til hverandre.
Norges idrettsforbund

– Norges Golfforbund er veldig tett på Norges idrettsforbund, som igjen er tett på myndighetene. Vi gjør det vi blir rådet til å gjøre. Uansett så skal ikke vi bli det nye hyttefolket, for å si det sånn, sier Anfindsen.

Forbundet åpner for idrett og trening, med maks fem personer i en gruppe, og der man til enhver tid holder to meters avstand til hverandre.

– Det bør la seg gjøre å organisere dette på en grei måte når banen er klar i Vormsund, sier Anfindsen.

Nå håper han på god dugnadsvilje for å få banen i spillbar stand så fort som mulig.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Dette er de nye retningslinjene:

Helsedirektoratets nye veileder for idrett sier at det kan tilrettelegges for og utøves idrettsaktivitet i mindre grupper for inntil fem personer som holder en avstand på minimum to meter, og der det ikke forekommer fysisk nærhet mellom deltakerne.