TRIVES: Elvis Kaunatjike er hovedtrener for FUVOs damelag i fotball. Han er fornøyd med hvordan idrettslaget har klart å opprettholde tilbudet, og han forlenger gjerne kontrakten. Foto: FUVO

Dametrener Elvis er tilfreds

FUVO-damene mistet «halve laget» under koronaen. Treneren er fornøyd med utviklingen etter at samfunnet ble åpnet opp igjen.

Det var ikke gitt at det skulle bli et damelag fra Nes i seriespillet i 11er-fotball i år, men FUVO fikk det til.

– Vi mistet mange spillere før pandemien, og så mistet vi enda flere da koronaen herjet, men vi har lyktes med å samle et lag som kan måle seg med mange av de beste på Romerike. Det må vi være fornøyd med, sier FUVO-trener Elvis Kaunatjike.

Det har kommet inn noen yngre spillere fra blant annet Gjelleråsen. FUVOs damelag vant sin seneste seriekamp hele 8-0 over Ull/Kisa 2. FUVOs lag var Tine Margrethe Ihlang, Anna Edvardsen, Vilde Rustad Nilsen, Thea Hauge, Oda Folmo Myhr, Tuva Sten Andersen, Aurora Folmo Myhr, Emilie Kathrine Strømme Engelien, Matilde Kornelia Wenger, Thea Constance Reinertsen, Maria Hansen Sloan, Susanne Martine Ødegaard, Eline Krogstad Nilsen, Kristin Ullern og Alice Christin Hilseth Eid.

Spiller for å ha det gøy

Treneren sier det er litt usikkert hvilken divisjon laget skal spille i neste sesong.

– Det skal etableres et interkretslag som involverer fire fotballkretser neste sesong. Det er for tidlig å si noe om hva det ender opp med for oss i 2023, sier Elvis.

Les også
Kapteinen på scoringslista

Blant annet kommer det hele an på hvilke lag som rykker ned fra 2. divisjon.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi har egentlig ikke snakket så mye om opprykk eller ikke opprykk. Vi vil bare spille fotball og ha det gøy. Målet jeg fikk da jeg ble engasjert som trener her var å jobbe for å klare å ha et lag i 3. divisjon, og det har vi lyktes med, sier Elvis.

Det fotball handler om

– Årets FUVO-lag har hatt mange klare, gode seiere i årets seriespill. Hadde dere klart å matche lagene i årets 2. divisjon?

– Mange av topplagene i Norge stiller med sine andrelag i den divisjonen. De kan være vanskelig å slå, men det finnes også andre lag som vi nok hadde kunnet spille jevnt med, sier FUVO-treneren.

Han legger til at FUVO-spillerne ser ut til å trives godt på det nivået de befinner seg nå.

– Vi i lagledelsen prøver å legge tilrette for en god garderobekultur og et fotballtilbud basert på trivsel, vennskap og moro. Det er det fotball handler om, sier Elvis.

Les også
R&Å tro til med storseier

Han legger til at det hele ser positivt ut med tanke på neste sesong.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Uansett om vi ender i en ny 3. divisjon eller om vi rykker ned til 4. divisjon, så ser situasjonen positiv ut, sier han.

Lokaloppgjør onsdag

Han er innstilt på å ta et år til som trener for FUVOs damelag.

– Ingenting er spikret, men jeg er fornøyd med min situasjon i FUVO, og når ting går den riktige vegen, hvorfor skal man bytte klubb, sier Elvis, som for øvrig har bosatt seg på Neskollen.

Han håper og tror at spillerne fortsetter inn i neste sesong. Onsdag denne uka er det duket for et lokalderby i damefotballen. FUVO reiser ut for å møte Borgen.

– Det er et viktig oppgjør for begge lag. Det er en kamp som det er ekstra gjevt å vinne. Vi vant 1-0 over dem på deres hjemmebane i mai. Så spilte vi uavgjort 2-2 mot dem hjemme rett før sommerferien. Borgen har nok lyst på en revansje mot oss. Det blir en interessant kamp for alle involverte, sier FUVOs dametrener.

Les også
Ishallen: 15 000 kroner i strømkostnad per døgn