EKSKLUSIV LISTE: Christos Zafeiris her best rangerte nordmann i en Golden Boy-kåring. Her er Auli-gutten under treningen dagen før gruppespillkampen i U-21 EM mot Sveits. I bakgrunn ser vi Antonia Nusa. Foto: Nikola Krstic / NTB

Christos på Golden Boy-liste

Christos Zafeiris er en av tre norske på en liste over 100 spillere som er nominert til årets Golden Boy-kåring. Rankingen toppes av Tysklands stortalent Jamal Musiala.

Den norske trioen i oversikten består av Christos Zafeiris (Slavia Praha), Mathias Løvik (Molde) og Odin Thiago Holm (Vålerenga). De er rangert som henholdsvis nummer 47, 76 og 90.

Zafeiris er for tiden er med det norske U21-landslaget i EM i Georgia og Romania. Norge spiller i gruppe D i Cluj, Romania og møter Sveits (22/6), Frankrike (25/6) og Italia (28/6).

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Zafeiris klar for Slavia Praha

Han er greskfødt, men kom til Norge i 2012 som niåring. I 2014 bosatte han og familien seg på Auli i Nes. Han gikk veien fra Grorud til Haugesund og er i dag i tsjekkiske Slavia Praha.

Zafeiris har flere aldersbestemte landskamper for Norge.

Musiala er øverst på Golden Boy-lista foran Jude Bellingham og Gavi. Den er basert på spilte kamper fra VM i Qatar og fram til 4. juni.

EM: Christos Zafeiris fra tiden i Haugesund. Nå er han på plass med Norge i U21-EM.

Tidligere har Manchester Citys Erling Braut Haaland vunnet prisen som eneste nordmann. Det gjorde han i 2020.

Årets kåring blir gjort til høsten. Det er den italienske avisen Tuttosport som står bak den i samarbeid med flere europeiske sportsmedier.

Siden sist er det blitt innført en ny måte å rangere talenter på, skriver TV 2. Algoritmer blir brukt i dette arbeidet. Spilletid vektes høyt, og det er grunnen til at nordmennene Antonio Nusa (Brugge) og Andreas Schjelderup (Benfica) ikke kom med på Golden Boy-lista.

Les også
19-åring fra Auli trives i FK Haugesund

Raumnes intervjuet Zafeiris etter sesongen i fjor, der han var fornøyd med å spille i Haugesund. På spørsmålet om hva som er hans styrker er på banen, svarer han at han har en god pasningsfot, og at han er flink til å dra av en mann og skape ubalanse. Han betegner seg selv som en playmaker for laget i den offensive delen av spillet.

– I det defensive vil jeg si at jeg er god en-mot-en og at jeg gjør den jobben som behøves. Jeg har god løpskraft og orker å løpe mye, sier han.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

(©NTB)