TATT UT PÅ LANDSLAGET: Christoffer Korsmo Karlsen (16) er tatt ut på landslaget i Amerikansk fotball. Foto: Privat

Christoffer (16) er tatt ut på landslaget i amerikansk fotball

Christoffer Korsmo Karlsen (16) fra Fenstad er tatt ut på landslaget i Amerikansk fotball. Denne uken er det nordisk mesterskap i Helsinki.

Christoffer Korsmo Karlsen (16) begynte å spille amerikansk fotball hos Eidsvoll 1814's i 2015. I 2020 ble han lånt ut til Vålerenga Trolls, da Eidsvoll på grunna av koronaen ikke klarte å stille et u15-lag. Christoffer ble så godt tatt imot av Vålerenga Trolls, og trivdes så godt, at han i januar 2021 meldte overgang til laget.

På grunn av to armbrudd, et i hver arm, med påfølgende operasjoner, var Christoffer noen måneder ute av sporten. Han mistet motet til å fortsette med idretten, men det kom raskt tilbake da han prøvde seg på en trening igjen etter det siste armbruddet.

Les også
Jenny Stene tok sølv på match-øvelsen under VM i skyting i Kairo

Tidligere denne måneden ble Christoffer og resten av gjengen i Trolls U17 seriemestere, da de slo Oslo Vikings 32–26.

Én av sju til landslaget

Siste helga i juni var det landslagsuttak på Vind idrettspark på Gjøvik, og i midten av august var det uttak på Frogner i Oslo. Christoffer var én av sju personer som ble tatt ut til landslaget fra Vålerenga Trolls.

– Det føles fantastisk å bli tatt ut til landslaget. Det er det faktum at du vet at du er en av de beste i Norge, sier Fenstad-gutten, og legger til at han ikke hadde forventet det:

– Jeg ble egentlig med på uttaket for å få mer erfaring. Så da jeg fikk mail om at jeg ble tatt ut, så ble jeg kjempeglad.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

FØRSTE MESTERSKAP FOR NORGE: Nå er Christoffer Korsmo Karlsen i Finland og spiller sitt første nordiske mesterskap. Her med Jabari Deonate Harris fra USA, som har trent Christoffer i Oslo. Han bor i Finland, og kom for å se Christoffer spille. Foto: Privat

I skrivende stund er Christoffer i Finland og spiller sitt første mesterskap for landslaget, hvor han spiller quarterback.

Høyere nivå

– Hvordan er det å spille for landslaget i motsetningen til klubben?

– Det er et høyere nivå å spille med landslaget, siden spillerne er mer erfarne. Det gjør det vanskelig å spille mot hverandre, og trenerne har høyere forventninger til deg, sier Christoffer.

Les også
– Vi har fortsatt mye å spille for

Norge tapte den første kampen, mot Finland, men de møter Sverige i bronsefinalen lørdag.