FULLT HUS: Celina Borgen Fuglerud var storfornøyd etter å ha skutt 350. Foto: Bjørnar Fuglerud

Celina prikket inn 350 poeng

Skyttere fra Nes presterte topp skyting i Sparebankcupen. Hun kan dermed ønskes velkommen til «350-klubben».

Celina Borgen Fuglerud, Raumnes Skytterlag, skjøt fullt hus og er dermed medlem i «350-klubben».

Skytterlagene Blaker, Fet, Høland/Bjørkelangen og Urskog arrangerte Sparebankcup 11.–15. mai, der hvert stevne telte individuelt, samt at det var satt opp flotte sammenlagtpremier til de tre beste skytterne på 25 skudd innledende i hver klasse. Raumnes skytterlag hadde 19 skyttere i aksjon i denne cupen, noe som er meget god representasjon.

350 poeng i klasse rekrutt

Celina Borgen Fuglerud i klasse rekrutt har vært i jevnt god skytterform i hele vinter og denne formen har hun tatt med seg til baneskytingen. På stevnet i Fet skjøt hun utrolige 350 poeng av 350 mulige og det med hele 23 sentrumsblinker. Det er ikke så mange som oppnår 350 i klasse rekrutt, der de skyter med finkaliber som er meget følsom for vindpåvirkning.

350-KLUBBEN

350-klubben er en klubb i Det frivillige Skyttervesen (DFS) for alle skyttere som har skutt 350 poeng som rekrutt, eldre rekrutt eller junior. Alle rekrutteringsskyttere som oppnår 350 poeng på mesterskapsprogrammet i baneskyting tildeles gravert plate med diplom. Resultatet må være oppnådd i terminfestede stevner eller offisielle lagskytinger, herunder også stevner internt i skytterlag. Lagene fører register og sørger for bestilling av merke og diplom. Skytteren skal registreres via tillitsnett slik at resultatet vises på DFS sine Internettsider.

Kilde: Wikipedia

–Jeg var litt spent og nervøs før finaleomgangen, men det gikk veldig bra. Jeg har vært nær tidligere, men mistet poeng på omgangen. Nå satt alle skuddene, sa Celina rett etter den særdeles gode skytingen.

Dermed var medlemskapet i den eksklusive 350-klubben et faktum. I tillegg til seier i klassen på Fet-banen, skjøt hun til 248/348 poeng på Blaker. Det holdt også til seier med god margin der. Med 244/343 og 2. plass på Urskog og en 3. plass med 246/344 på Høland/Bjørkelangen, vant hun Sparebankcupen sammenlagt i klasse rekrutt.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

NY PERS: Oliver Nybakk-Nilsen skjøt 250 poeng i klasse nybegynner ung. Foto: Bjørnar Fuglerud

Sammenlagtvinner i Sparebankcupen ble også Oddbjørn Schau i klasse 1. Han klarte hele tre førsteplasser og en 3. plass med 239, 248, 245 og 237 poeng på de fire stevnene.

I klasse junior har Ole Marius Ingeborgrud etablert seg på et jevnt og høyt nivå i starten på banesesongen. På Fet kunne også Ole Marius innkassere 1. plassen med 248/348 poeng. Samme poengsum skjøt han på Blaker, der han tok en sterk 2. plass. 3. plass ble det på Urskog med 247/347 poeng, og med i tillegg 245/345 poeng på Høland/Bjørkelangen kunne han innkassere en meget sterk 2. plass i Sparebankcupen sammenlagt.

Personlige rekorder

Dette var cupen der mange skulle sette nye personlige rekorder. I Fet ble det i tillegg til Celina Borgen Fuglerud med 350 poeng, jubel for tre ganger Nybakk-Nilsen. Oliver Nybakk-Nilsen skjøt hele 250 poeng i klasse nybegynner ung. Det blir nok ikke lenge før man får se Oliver med reim på rifla i klasse rekrutt. Hans bror Kristoffer i klasse eldre rekrutt fikk også ny personlig bestenotering med 247 poeng innledende og 342 etter finalen. I tillegg klarte deres far Morten å sette ny pers med hele 248 poeng i klasse nybegynner voksen.

KLASSESEIRER: Oddbjørn Schau er skuddet om dagen. Foto: Bjørnar Fuglerud

Åshild Nykmark i klasse junior fulgte opp med ny personlig beste på Fet-stevnet med 245/345 poeng.

Flere rekrutteringsskyttere i Raumnes gjorde seg positivt bemerket i Sparebankcupen. Adrian Johnsen, som akkurat har gått over i klasse rekrutt der man skyter med reim, skjøt til 232 poeng på Blaker og gode 236/322 poeng på Urskog. Niclas Dalberg fikk 234 poeng på Urskog, og på Blaker skjøt Haakon Anderson til 231, Niclas Dalberg 234 og Ole-Marius Henriksen 218 poeng.

Denne artikkelen er basert på referat og bilder fra Bjørnar Fuglerud, Raumnes Skytterlag.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

GODE TALENTER: Adrian Johnsen og Niclas Dalberg sto begge for gode prestasjoner i Sparebankcupen. Foto: Bjørnar Fuglerud