I rekruttklassen gikk Celina Borgen Fuglerud, Raumnes skl, helt til topps i den innledende skytingen. Foto: Bjørnar Fuglerud

Celina og Åshild med fullt hus på felten

Flere lokale skyttere gjør det skarpt på Landsskytterstevnet.

Artikkelen baserer seg på innsendt referat fra Raumnes skytterlag.

Landsskytterstevnet, som i år foregår på Bestemorenga skytterarena i Bodø, er i full gang og det har vært mange skyttere fra Nes i aksjon. Det skytes både felt og bane i forskjellige disipliner. Det skytes innledende skyting i begge grenene der de beste går til finaler senere i uken.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Fakta om feltskyting

I feltskyting skytes det mot blinker i varierende form og størrelse. Avstand det skytes på er for finfelt 100m og for seniorer på alle avstander opp til ca. 600m.

Hver blink er delt opp i ytter- og innertreff. Det skytes 6 skudd mot hvert hold og maksimalt oppnåelig per hold er da 6 yttertreff og hvis de sitter i innerblinken er det da 6 innertreff, eller som det vises 6/6. Det skytes normalt mot 5 hold pluss eventuell finale. Er det kun hovedskyting vil maks sum kunne bli 30/30, og med finale 42/42.

I rekruttklassen gikk Celina Borgen Fuglerud, Raumnes skl, helt til topps i den innledende skytingen, med fullt hus 30 treff og 14 av de i innerblinken. Det var 116 rekrutter som skjøt felt. Med dette vil hun ligge på skive en i finalen senere i uken.

I juniorklassen gjorde Åshild Nykmark, Raumnes skl, heller ingen feil og skjøt 30 treff og 15 innerblinker.

I juniorklassen endte Åshild Nykmark på en 6. plass. Foto: Bjørnar Fuglerud

Hun endte da på en meget sterk 6. plass av 147 juniorer etter innledende runder og får da skive 6 i finalen. Finale ble det også på Ole Marius Ingeborgrud, Raumnes skl, som skjøt 29/19 og Anette Folberg, Raumnes skl med 28/15.

Det ligger an til en skikkelig thriller når det gjelder finalene på finfelt!

Lynkjapp

I tillegg til ordinær feltskyting har også klassene Eldre rekrutt og Junior anledning til å skyte såkalt stangskyting. Her gjelder det å skyte så mange skudd som mulig på to ganger 25 sekunder. Ole Marius Ingeborgrud leverte en lynkjapp stangskyting og fikk totalt 17 treff. Dermed endte han på en meget sterk 2. plass i klassen, kun slått med ett treff.

På seniorsiden har det også blitt mange gode resultater. Når det gjelder feltskyting for seniorer skytes det i tillegg til ordinær 30 skudds program, stangskyting som nevnt over samt felthurtigskyting. Når det gjelder sistnevnte gjelder det å skyte ned 3 blinker på forskjellige avstander på kortest mulig tid.

Tre til finale

I klasse 5 har vi Thomas Høgåsseter fra Raumnes skl som har vunnet stangskytingen på Landsskytterstevnet tidligere skjøt igjen best innledende stangskyting med hele 29 treff. Lagkamerat Jesper Nilsstua i klasse 4 var ikke langt bak og fikk 25 treff. Jenny Stene også i klasse 4 fra Haga skl fikk kun ett treff mindre med 24. Alle tre går da til finaleskytingen, populært kalt wild west på Landsskytterstevnet senere i uken, det kommer til å bli en skikkelig actionfylt finale!

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Jenny Stene skjøt en imponerende felthurtig også med 3 blinker nede på 7,80 sekunder. Hun blir dermed å se i finale også på felthurtig.

Av andre gode resultater på felt i senior har vi i klasse 1, Bjørnar Fuglerud, Raumnes skl, som skjøt 29/12 på feltrunden og endte med dette på en fin 4. plass i klassen. En sterk 4. plass fikk han også på felthurtig med ny personlig rekord på 11.59, kun 7/10 dels sekund bak 2. plassen. Men i stangskyting gikk han helt til topps med ny personlig rekord også her og 17 treff.

Thomas Høgåsseter mistet også kun ett treff på feltrunden og endte med 29/15. Jenny Stene var ikke mye dårligere og endte også hun på 29 treff og 11 av de i innerblinken.