GLAD: Celina Borgen Fuglerud (13) ble norgesmester bane i klasse rekrutt under Landsskytterstevnet i Bodø. Foto: Bjørnar Fuglerud

Celina ble norgesmester

– Det er uvirkelig å vinne, selv om jeg håpet på det, sier Celina Borgen Fuglerud.

Onsdag gikk startskuddet for finalelaget i klasse rekrutt på årets Landsskytterstevne i Bodø. Totalt 40 skyttere hadde kvalifisert seg til finalen og Celina Borgen Fuglerud fra Raumnes skytterlag hadde skive en etter at hun vant innledende skyting.

Værforholdene var litt utfordrende for finkaliberskytterne med vekslende vindretning og styrke.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Nervøs

– Det er uvirkelig å vinne, selv om jeg håpet på det. Foran finalen var jeg nervøs, men da jeg startet å skyte gikk det bedre, sier 13-åringen.

Les også
Oddbjørn i skuddet

Hun sier videre at det var litt vanskelige forhold, men at hun har trent mye på å takle krevende vindforhold.

– Jeg hadde lagt en plan om å skru meg inn på vinden når vimpelen var i en bestemt posisjon. Men under omgangen endret vindretningen seg, og jeg forsøkte å vente ut vinden. Men vi har litt dårlig tid på finalen så jeg måtte i tillegg skru på vinden på de siste fem skuddene, sier Celina storfornøyd.

Seks i sentrumsblinken

I finalen er det slik at en del skiver blir anvist felles, og de siste skivene der de med høyest poengsum ligger blir anvist enkeltvis. Før anvisningen til Celina ledet hun med to poeng og måtte ha minst 98 poeng med seks sentrumsblinker for å vinne.

Les også
To nesbuer til EM i skyting

Hun holdt nervene under kontroll og gjorde ingen feil. Celina skjøt, som den eneste av finalistene, imponerende fullt hus med 100 poeng i finalen og seks av skuddene satt i sentrumsblinken. Dette er en meget sterk prestasjon fra skive én der trykket er ekstra stort.

Celina endte med 349 poeng totalt av 350 mulige og kunne innkassere Norgesmestertittelen i klasse rekrutt!

Artikkelen er basert på innsendt materiale.