TILBAKE PÅ BANEN: Pernille Sæther, Emma Holtung Lundell og trener Lena Bøsterud er glade for å kunne spille kamper igjen. Foto: Katrine Andreassen

Ble stoppet av korona-regler – slik fikk de likevel spille

Juniorlaget til R&Å IL spilte knallgodt mot Eidsberg HK søndag. Trener Lena Bøsterud syns spillerne blir stadig bedre og ser frem til tre kamper til den kommende uken.

Trener Lena Bøsterud var strålende fornøyd med innsatsen til spillerne etter at R&Å ILs juniorlag J20 spilte mot Eidsberg HK søndag kveld.

– Vi holdt kampplanen, og det fungerte godt. Jeg syns jentene var flere hakk bedre enn i forrige kamp. Det er god kommunikasjon mellom bekk og midtbanespillerne, og det er en ivrig og dedikert gjeng jeg har med meg, sier hun.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Hun beskriver lagmoralen som høy og legger til at de nok kan oppleves som en irriterende gjeng å møte til kamp.

Godt å være i gang

– Det er veldig deilig å være i gang igjen, sier keeper Pernille Sæther og midtbekk Emma Holtung Lundell.

De to spiller vanligvis på damelaget til Raumnes & Årnes IL, men da korona satte en stopper for håndballkamper for spillere over 20 år, snudde klubben seg raskt og meldte inn et juniorlag. Etter en lang pause fra mars i år, kunne dermed Pernille, Emma og åtte andre damelagspillere under 20 igjen trene og spille kamper som vanlig.

– Det er vi kjempeglade for, og akkurat nå er jeg veldig glad for at jeg er under 20. De fleste av oss går nå siste året på videregående skole, og da vet vi jo ikke hvem som er med til neste år. Det er godt å være tilbake og kjenne på det gode samarbeidet på banen, sier Emma.

STORSEIER: Raumnes & Årnes fikk inn 28 mål under kampen med Eidsberg HK. Foto: Katrine Andreassen

God arvtager

For Bøsterud er det nytt denne sesongen å kun være trener. Etter vel 30 år som håndballspiller, mange av disse som fast keeper for damelaget, har hun nå lagt opp.

– Jeg skulle jo gjerne spilt selv, men slik situasjonen er, er dette det nærmeste jeg kommer å spille håndball. Dermed ble det å bli trener på heltid nå et naturlig ledd i å legge håndballen på hylla. Jeg kjenner jo også på kroppen at det kan være et smart valg, sier hun.

Det at hun føler seg trygg på at hun har en god arvtager i Pernille, har gjort valget lettere.

– Det er godt for laget å ha en fast keeper, og jeg vet at Pernille takler oppgaven, sier hun.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Store sko å fylle

Lagets nye, faste keeper tar med ydmykhet over stafettpinnen fra Bøsterud.

– Det er store sko og fylle, så det er litt skummelt å ta over plassen hennes, sier Pernille.

Hun syns imidlertid det er gøy å ha en trener som har så mye erfaring som keeper og dermed kan coache henne så godt.

Både spillerne og treneren er for øvrig godt fornøyde med formen til laget etter koronanedstengingen.

– Det er tydelig at jentene har jobbet godt med egentreningen i den perioden vi ikke hadde fellestrening. Det å holde spillerne i gang er helt klart en suksessfaktor, og jeg vet at det klør litt i fingrene til seniorene som ikke får lov å spille nå, sier hun.

Tøff kamp

Dette var sjette kampen jentene spilte etter at det ble åpnet opp for kamper for spillere under 20 år, og Raumnes & Årnes vant 28-16 mot Eidsberg.

– Det var likevel ikke noen enkel kamp. Vi måtte kjempe hele vegen og er veldig fornøyde med seieren. Jeg hadde trodd det skulle bli jevnere, sier Emma.

Denne uken skal laget spille tre kamper til, på torsdag, lørdag og søndag.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Med fire kamper i løpet av en uke gjelder det å spare spillerne litt, men nå har vi såpass få på laget at det er vanskelig å gjøre det, avslutter Bøsterud.

Kampfakta

Raumnes & Årnes IL - Eidsberg HK

Resultat:

28-16 (15-9)

Mål:

Maria Løkkevold (10), Emilie Fayen Svendsrud (3), Tuva Åserudseter Dystland (2), Anna-Celine Nordby Harman (2), Emma Holtung Lundell (1), Anniken Eriksen Foss (2), Emilie Sørby Kløfta (8)