BLE ÆRET: Widar Rognerud (75) fra Nes fullførte i helgen Birkebeinerrittet for 30. gang. Kun en liten, celeber gruppe friskuser har klart å gjøre det.

Birkebeinerrittet feiret 30 år – Widar har fullført hver gang

Widar Rognerud (75), Nes Sykkelklubb, fullførte i helgen sitt birkebeinerritt nummer 30. Det ble markert av arrangøren.

Den spreke 75-åringen fra Nes klarte også å komme seg inn under merkekravet, noe som innebar at han kunne motta sitt merke nummer 25 på 30 gjennomføringer av Birkebeinerrittet. Han fullførte de 84 kilometerne over fjellet fra Rena til Lillehammer på tiden 4.26,28. Merkekravet var på 4.43,01.

Bløtt og sølete

– Det er jeg fornøyd med. En periode i løpet ble jeg litt skeptisk, for jeg hadde problemer med sykkelen. Kjedet kilte seg bom fast og jeg måtte montere av hjulet for å få alt på plass igjen. Men jeg klarte heldigvis merket uansett, forteller han.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Selv om det ikke regnet akkurat da han tråkket over fjellet lørdag, ble det en bløt og klinete opplevelse.

– Det var bløtt og sølete, så det ble bare møkka fra topp til tå, sier han.

– Du fikk testet deg selv?

– Ja, heldigvis har jeg et godt treningsgrunnlag som hjalp meg, sier han.

Jevnt og trutt

I sommerhalvåret går det mye i sykling. Han har alltid representert Nes Sykkelklubb. Om vinteren går han over til løping, der han blant annet deltar på flere vinterkaruselløp.

– Jeg trener jevnt og trutt hele tiden. Det blir vel tre-fire økter i uka, sier han.

– Det skal visst være sunt?

– Ja, jeg klarer meg bra helsemessig, så det kan nok så absolutt være noe i det, smiler han.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Seremoni

Birken-arrangøren markerte sitt 30-årsjubileum blant annet med å invitere alle som har fullført hovedrittet hver gang opp på scenen for en aldri så liten seremoni.

– Det viste seg at vi var 30 menn og én kvinne som hadde gjennomført alle 30 gangene. Alle ble kalt opp på scenen der, og vi ble viet litt oppmerksomhet. Det var artig, sier Widar.

Tiden 4.26,28 ga ham en 6. plass i klasse menn 75–79 år. For øvrig var det Marte Berg Edseth, Ringerike SK / Uno-X Pro Cycling Team, og Ådne Holter, Uno-X Pro Cycling Team / Lillehammer CK, som vant eliteklassene i årets utgave av Birkebeinerrittet.