annonse

Birgitte Kjuus ble norgesmester i stav

Norgesmester
Norgesmester: Under dagens NM i friidrett hoppet Birgitte Kjuus 3,90 meter på første forsøk og ble norgesmester. Bildet er tatt ved en tidligere anledning. (Foto: Rune Helle)
: (Foto: )

Birgitte Kjuus tok i dag gullmedalje under senior-NM i Byrkjelo. Hun hoppet 3,90 meter på første forsøk.

Tommy Simon Norum

I første forsøk hoppet i dag R&Ås Birgitte Kjuus, som i denne sammenhengen konkurrerer for Ull/Kisa, 3,90 meter i stavhopp. Prestasjonen holdt til NM-gull under NM i friidrett som denne helga avholdes i Byrkelo i Sogn og Fjordane.

Lene Onsrud Retzius fra BUL IL hoppet også 3,90 meter, men fikk det ikke godkjent før andre forsøk, noe som førte til at Kjuus kunne innkassere gullmedaljen.

Raumnes kunne tidligere i august fortelle at Kjuus noterte seg for 3,91 meter i nordisk mesterskap for juniorer i Danmark. I dag fikk hun alt til å stemme og tok seg over både 3,60, 3,80 og 3,90 meter på første forsøk i vanskelige forhold, utelukkende med jevne og gode hopp. Kjuus kan dermed, kanskje litt uventet, titulere seg som norgesmester i stav.

Både Kjuus og Onsrud Retzius prøvde seg også på å hoppe 4,00 meter, men fikk ingen av de tre forsøkene godkjent.

tommy@raumnes.no

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på raumnes.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse