NM AVLYST: I fjor tok de NM-gull i stafett, nå er NM del to avlyst for norgeseliten inkludert trioen Amalie Håkonsen Ous, Tiril og Lotta Udnes Weng. Foto: Erik Borg

Avlyste NM-øvelser for Nes Ski-trioen

Det blir likevel ikke NM-konkurranser for Tiril, Lotta og Amalie neste helg. Faren for smittespredning er årsaken.

Det var lagt opp til en real NM-avslutning på sesongen i Trondheim 25. - 28 februar, med langrenn, skiskyting og hopp på programmet. I tillegg skulle det være hundekjøring, kombinert og curlig. Nå har Trondheim kommune besluttet å avlyse hele arrangementet med begrunnelse i den kraftige smittespredningen på landsbasis.

Les også
Full gulljubel i skianlegget

Fra før er NM-stafetten avlyst, og Nes Ski vil være regjerende mestere i ett år til etter at Amailie Håkonsen Ous, Tiril og Lotta Udnes Weng ble norgesmestere sist sesong. Det var imidlertid lagt opp til teamsprint, der tvillingene trolig ville vært favoritter i en øvelse de vant i 2018, samt at NM skulle avsluttes med tremil lørdag 27. mars.

Økt smitte

Avgjørelsen om avlysning er tatt etter råd fra kommuneoverlegen i Trondheim og dialog med idrettens organisasjoner.

Totalt antall personer som skulle vært involvert i arrangementet er rundt 600, inkludert 70 personer fra NRK. De fleste tilreisende ville kommet fra østlandsområdet.

Les også
Tvillingene takker dugnadsgjengen i skianlegget

Trondheim kommune opplyser at det var laget gode smittevernprotokoller for arrangementet, og det var også planlagt testing av tilreisende ved ankomst Trondheim eller før avreise fra Oslo.

Ikke forsvarlig

«Selv om smittevernplanene er gode, vil det store antallet tilreisende øke risikoen for glipper som kan medføre smittespredning også utover den enkelte kohort», heter det i en uttalelse.

Der pekes det også på at det er den mer smittsomme muterte virusvarianten fra Storbritannia som dominerer bildet i Norge i øyeblikket, og at det er påvist at denne gir mer alvorlig sykdom også hos yngre.

Les også
Junior-NM i Fenstad er avlyst

Det gjør at kommuneoverlegene og smittevernlegene i Trondheim anser at et arrangement av NM-vekas størrelse ikke lenger er smittevernfaglig forsvarlig. Den vurderingen har kommuneledelsen sluttet seg til.

Avlyst på nytt

Som Raumnes har omtalt tidligere, skulle årets junior-NM i langrenn gått av stabelen i Nes ski og sykkelanlegg i februar. Dette ble avlyst. Skiforbundet har forsøkt å finne et alternativ, og Lygna har pekt seg ut.

Mandag meldte imidlertid skiforbundet på sin nettside at de, etter god dialog med arrangørene på Lygna og de lokale smittevernmyndigheter, har besluttet at NM jr. 2021 dessverre må avlyses.