AVBRYTER: Tiril (t.v.) og Lotta Udnes Weng avbryter sammen med resten av landslaget høydeoppholdet i Livignio på grunn av været. Foto: Terje Pedersen / NTB

Avbryter høydeopphold

Store snømengder nord i Italia gjør at det norske kvinnelandslaget i langrenn avbryter høydeoppholdet i Livigno to dager tidligere enn planlagt.

Det forteller landslagstrener Stig Rune Kveen til Adressa. Tiril og Lotta udnes Weng er blant landslagsutøverne som er med på dette høydeoppholdet, og som nå avbryter oppholdet.

– Det skal snø besett her. Ifølge værmeldingen vil det fort komme en halvmeter snø, forteller Kveen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Avisen skriver videre at det er ventet opp mot 44 millimeter nedbør fra torsdag til fredag. Landslaget reiser derfor til Zürich senere i dag.

– Vi skal kjøre over flere fjellpass, og disse vil fort bli stengt nå. Vi har med oss mange passasjerer, mye bagasje og tilhenger. Derfor tar vi ingen sjanser, fortsetter Kveen.

Lenger sør i Italia har store nedbørsmengder allerede skapt kaos, og CNN skriver at deler av Milano er utilgjengelig som følge av all nedbøren. Der skal det fortsette å regne store mengder onsdag og torsdag.

Johannes Høsflot Klæbo er også på høydeopphold i Livigno. Trønderen blir i motsetning til de norske langrennskvinnene værende i Italia.

(©NTB)

Les også
Måtte male alle smørebodene på grunn av fluorforbudet