UNG TOPPTRENER: Ane Victoria Ness Mällberg (27) fra Vormsund blir hovedtrener i 1. divisjon for Rælingen Håndballklubb. Foto: Svein Strømberg, Rælingen HK

Ane blir ny hovedtrener i Rælingen HK

Ane Victoria Ness Mällberg (27) fra Vormsund blir hovedtrener for 1. divisjonsdamene i Rælingen HK.

Aftenposten slår på stortromma og konstaterer at Ane fra Nes dermed skriver norsk håndballhistorie ved å bli tidenes yngste kvinnelige topptrener. Rælingen Håndballklubbs damelag spiller i dag i 1. divisjon.

Rent formelt trår hun til fra og med neste sesong, det vil si til høsten.

– Gleder meg veldig

– Jeg gleder meg veldig til å få en ny rolle på dette nivået, forteller hun til Raumnes.

Ane flyttet til Vormsund i 2003.

– Da var jeg 11 år. Foreldrene mine bor fortsatt der, sier hun.

Hun gikk siste del av barneskolen på Vormsund barneskole. Så gikk hun på Vormsund ungdomsskole.

– Jeg startet med håndball i Raumnes & Årnes IL, forteller Ane, som for tiden bor i Oslo.

Kan rykke opp

Rælingen Håndballklubbs kvinnelag ligger i skrivende stund på 3. plass i 1. divisjon. Laget kjemper med andre ord om opprykk til Eliteserien.

– Jeg regner med at du ser fram til å trene et lag på dette nivået?

Ja, jeg har vært assistenttrener for dette laget i to sesonger, så det blir gøy å fortsette med arbeidet vi har startet, sier 27-åringen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Da som hovedtrener, noe som naturligvis innebærer større ansvar. Hun tar over hovedansvaret for A-laget til Rælingen etter avtroppende hovedtrener Daniel Birkelund.

Juniorlandslaget

– Jeg er nå også med som trener på juniorlandslaget (LK00) sammen med Knut Ove Joa, forteller Ane, og legger til at hun er ferdig med trener 4-utdanning til sommeren.

Dette utdanningsprogrammet i Norges Håndballforbund ble startet i 2016, og er beregnet for trenere på øverste nivå. Det er i denne sammenheng 1. divisjon, elitedivisjon og landslag.