annonse

Amund på 17. plass i VM

Vått VM-ritt
Vått VM-ritt: Amund Grøndahl Jansen endte på 17. plass i VM, i et vått og tøft ritt i Yorkshire. (Foto: Heiko Junge, NTB scanpix)

I et vått og tøft VM-ritt endte nesbuen på 17. plass. Det ble dansk verdensmester.

Jan Erik Hæhre

- Jeg er imponert over Amund, han har hatt en strålende sesong, sa TV2s ekspert Johan Kaggestad mens nesbuen kjempet i hovedfeltet, snaue minuttet bak en tetkvartett. Da gjensto en drøy runde av fellesstarten, som ble en våt og tøff affære.

I VM-rittet ble det avslutningsvis kjørt en runde som rytterne skulle gjennom ni ganger. Etter hvert ble det færre og færre ryttere som hang med.

50 sekunder bak

Med drøye to mil igjen lå Amund Grøndahl Jansen sammen med Alexander Kristoff i hovedfeltet, ca 50 sekunder bak teten. Hovedfeltet besto av cirka 30 ryttere, og de klarte ikke hente noe på teten. I stedet tapte de sakte men sikkert til utbryterne. Bruddet holdt helt inn, og danske Mads Pedersen vant spurten, med italiensk sølv og sveitsisk bronse.

Aktiv i hovedfeltet

Amund var stadig aktiv i hovedfeltet, men lyktes ikke med å få med seg noen til å dra, og dermed måtte han rulle inn med hovedfeltet. Det endte altså med en 17. plass for nesbuen, cirka 1,14 bak gullet. 

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på raumnes.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse