ETAPPE 16: Amund Grøndahl Jansen (26) fra Haga er nummer to fra venstre på dette bildet. Hans lag Team Jumbo-Visma ligger fortsatt best an til å vinne årets Tour de France. Foto: AP Photo/Thibault Camus

Amund Grøndahl Jansen: – Det ville vært veldig stilig å være på laget som vinner touren!

Les vårt intervju med nesbuen som nå kjemper om lagseier i Tour de France.

Etter 17. etappe onsdag var Amund Grøndahl Jansens lag Team Jumbo-Visma fortsatt den største favoritten til å sikre seg den gule trøya, altså sammenlagtseier i Tour de France 2020.

Jobber for Roglic

Amund og de andre hjelperytterne jobber for at kaptein Primoz Roglic skal beholde trøye helt til målstreken passeres på siste etappe i Paris søndag.

Denne artikkelen er skrevet før rittets 18. etappe onsdag. Så langt i touren har nesbuen hatt viktige arbeidsoppgaver relativt tidlig på etappene.

Over fjellene

– Jeg legger ned mye jobb sammen med Tony Martin innledningsvis, før vi også må komme oss over fjellene innen tidsfristen. Slik er de fleste dagene hvor vi har etapper med fjell, sa Amund til Raumnes før gårsdagens etappe.

Det gule og sorte «toget» har satt sitt klare preg på årets tour. I går viste Roglic at han fortsatt har saft i beina. Han ble nummer to på tourens antatt hardeste fjelletappe.

– Veldig stilig

Nesbu Grøndahl Jansen gjorde også en god jobb på etappe 17.

– Hvordan oppleves det å jobbe for laget og den gule trøya om dagen?

– Det er i alle fall lange og harde dager, og det ville vært veldig stilig å være på laget som vinner touren, sier 26-åringen som er født og oppvokst på Haga.

Han legger til at laget fungerer godt og at han betegner mulighetene for at lagkaptein Primoz Roglic får beste totaltid etter siste etappe søndag, som gode.

Lojalitet

På noen etapper så langt har flere av hjelperytterne til Jumbo-Visma vært helt der framme i avslutningsfasen. Lojalitet er et viktig stikkord. Kanskje har en hjelperytter supre bein og kunne kjempet om etappeseieren, men på øret hører han at han ikke får kjøre. Her handler det først og fremst om å styrke kapteinens (Primoz Roglic, red. anm.) posisjon.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Valgte Mitchelton Scott

– I sammendraget handler det om tid og ikke plassering. Men om en rytter skulle kunne vinne en etappe uten at det ville være negativt for kapteinens sluttid, så er det jo bare flott for laget, slik Wout van Aert har gjort ved to anledninger i denne touren, sa Amund til Raumnes tirsdag.

TV2 meldte forøvrig tirsdag at det nå er bekreftet at Grøndahl Jansen bytter lag og sykler for australske Mitchelton Scott neste år.

Les også
TV2: Amund Grøndahl Jansen bytter lag