annonse

Amund har fokus rettet mot Tour de France

I god form
I god form: Amund Grøndahl Jansen sier han er i god form tross flere sykdomsperioder i vinter. (Foto: Team Jumbo Visma)
Touren
Touren: Nesbuens plan er å sukle Tour de France i juli. (Foto: Team Jumbo Visma)

Amund Grøndahl Jansen har slitt litt med sykdom i vår, men formen er bra når han er frisk. Mye av fokuset er rettet mot Tour de France i juli.

Jan Erik Hæhre

Men først blir det etapperittet Paris-Nice til uka, og 14. april er det klassikeren Paris-Roubaix. Nesbuen skal også sykle andre klassikere før Roubaix. Men så rettes fokus mot syklistenes høydepunkt, Tour de France i juli.

– Etter Roubaix handler det stort sett om touren, med ritt og høydesamlinger rettet inn mot juli, sier Grøndahl Jansen.

Da skal altså laget «trimmes» mot kraftprøven som Tour de France er.

Sykdom i oppkjøringen

Grøndahl Jansen har ikke hatt en perfekt oppladning til årets sesong. I desember ble han påkjørt på trening, og det endte med brudd i håndleddet. Han har også slitt med sykdomsperioder så langt i 2019.

Touren
Touren: Nesbuens plan er å sukle Tour de France i juli. Foto: Team Jumbo Visma

– Det har vært litt turbulent. Håndleddsbruddet har egentlig vært den minste hindringen treningsmessig. Tross gips kunne jeg sykle innendørs allerede dagen etter ulykken, sier Grøndahl Jansen.

Formen er god

Han forteller at han har hatt perioder med sykdom hvor han har trent litt mindre enn planlagt. Senest i forrige uke var han syk, med mindre trening.

– Likevel er formen bra når helsa er god, sier han.

Han forteller at han i rittene i Algarve og denne ukas Kuurne-Brussel-Kuurne har hatt en hjelperolle i laget. Det skal han ha i Paris-Nice til uka også.

– Men jeg vil få flere sjanser når klassikerne starter, sier han.

Nesbuen ble for øvrig beste norske i fjorårets utgave av Paris-Roubaix, også omtalt som «Helvete i nord». Rittet ble arrangert første gang i 1896, og har mange strekninger på brostein som gjør rittet spesielt tøft for rytterne.

Verdens beste på is

Amund Grøndahl Jansen har for øvrig ikke skiftet klubb siden i fjor, men laget har fått nytt navn, Team Jumbo Visma. På dette laget er det ikke bare sykkelryttere, men også verdens beste skøyteløpere.

Patrick Roest (verdensmester sist helg), Sven Kramer og Kjeld Nuis går for samme lag som nesbuen sykler på.

– Vi merker ikke så mye til den delen av laget, og jeg er heller ikke spesielt skøyteinteressert, avslutter Amund Grøndahl Jansen.

annonse