FOTBALL OG STUDIER: Amalie Garsjø Brunes fra Neskollen satser videre på fotball i KIL Kvinner. Foto: Ole Kaldal-Key

Amalie satser videre i ny klubb

Amalie Garsjø Brunes (16) kombinerer NTG-studier med fotball på Kongsvinger.

Rett før helgen signerte Amalie Garsjø Brunes fra Hvam IL en amatørkontrakt med KIL Kvinner. Hun satser på A-lagsspill på Kongsvinger denne sesongen.

– Ja, det er det jeg trener for og jeg skal gjøre mitt aller beste for å få spilletid, sier hun.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det betyr spill i 2. divisjon, mot blant andre Sarpsborg, Odd, Kirkenes, Mjølner, Lyn 2 og Lillestrøm 2.

– Vi møter lag fra både Østlandet og Nord-Norge i serien, sier hun.

– Perfekt kombinasjon

KIL Kvinner spilte om opprykk til 1. divisjon i fjor og har ambisjoner om å klare opprykk i år.

16-åringen fra Neskollen studerer nå på fotballinja på Norsk Toppidrettsgymnas (NTG) i Kongsvinger, der hun startet i høst. Nå har hun en gyllen mulighet til å kombinere studier med mye spilletid.

Les også
Matilde på ny landslagssamling – nå har hun blitt LSK-spiller

– Det er en perfekt kombinasjon. Jeg stortrives på skolen, i KIL og i Kongsvinger by. Og det er godt det er kort veg hjem til Nes, sier hun.

KIL har også et J17-lag og et rekruttlag i 4. divisjon.

– Det er et godt system for å sikre spillerne spilletid. Jeg er mer opptatt av den totale spilletiden for å utvikle meg, enn på eksakt hvilket lag jeg spiller. Men det å få trene med så gode spillere som det er på A-laget, tror jeg vil være veldig utviklende og inspirerende, sier hun.

Ada som forbilde

Amalie har spilt både midtbane og spiss, men jobber nå mest for å utvikle seg til å bli en offensiv spiller på laget. Hun startet idrettskarrieren med allidrett og fotball i Hvam IL, i tillegg til friidrett og langrenn. Hun spilte de første årene for Hvam IL og Team Nes før hun fulgte opp med tre sesonger for Ull/Kisa. Der ble det noen innhopp på A-laget før hun flyttet til Kongsvinger.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Jeg har mye å takke både Hvam IL og Ull/Kisa for. Jeg har spilt for KIL siden i høst og gleder meg til å spille de neste årene her, sier hun.

På spørsmål om hva som er hennes styrker som fotballspiller, svarer hun at hun har jobbet mye med teknikk og kondisjon.

– Jeg tenker det er mine styrker sammen med bra spilleforståelse. Men min største styrke tror jeg er motivasjonen og gleden jeg har ved å trene for å bli litt bedre for hver dag, sier Amalie.

Hun har Ada Hegerberg som sitt forbilde på fotballbanen.

– Som enkeltspiller blir det henne, sier hun, og legger til at det også er givende å se Norge spille godt sammen som lag.

Motivasjonen på topp

Hun er glad for at hun nå har fått muligheten til å bli en bedre fotballspiller på KIL og NTG.

– Det er fantastisk å være en del av det som skjer innen kvinnefotball i Norge og det er mange flinke jenter i fotballen. Men så klart er drømmer viktige og gir energi, sier hun.

– Er målet å komme på det norske landslaget?

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Å spille for landet sitt, eller for eksempel Rosenborg Kvinner, er klart noe jeg har lyst til, men mye skal klaffe, og jeg har en stor jobb å gjøre for at det skal skje. Men jeg er motivert. Så tenker jeg realistisk at skole og utdanning uansett blir det viktigste for å skape en langsiktig jobb å livnære seg av, sier hun.

Les også
Ny sjanse for Lotta - begge med i VM-troppen