annonse

– Alt ligger veldig bra an til et fint romjulsrenn

Populært skirenn
Populært skirenn: Raumnes Romjulsrenn har blitt en tradisjon i Nes Skianlegg. Bildet er tatt i 2015. Arkiv (Foto: Tommy Simon Norum)
Flotte forhold
Flotte forhold: Løypegeneral i Nes Skianlegg, Rune Åslund, minner om at fristen for påmelding til Raumnes Romjulsrenn er 23. desember. Arkiv (Foto: Jan Erik Hæhre)

Torsdag i romjula inviterer Nes Ski til Raumnes Romjulsrenn. Forholdene ligger an til å bli optimale.

Tommy Simon Norum

– Snøforholdene er veldig bra og vi kommer til å få litt mer snø denne uka, sier løypegeneral Rune Åslund i Nes Skianlegg, som har ansvaret for løypene.

– Vi blander villsnø og kunstsnø med stor maskin, og nå må snøen tørke i noen dager. Det hørtes kanskje rart ut, men fuktigheten må renne ut, forklarer Åslund, som legger til at mange er rastløse etter å ta de nykjørte løypene i bruk.

Is i magen

For øyeblikket står snøkanonene, og løypegeneralen håper på snøvær.

Flotte forhold
Flotte forhold: Løypegeneral i Nes Skianlegg, Rune Åslund, minner om at fristen for påmelding til Raumnes Romjulsrenn er 23. desember. Arkiv Foto: Jan Erik Hæhre

– Snøproduksjon koster fem til seks tusen kroner i døgnet i diesel, pluss strøm og frivillig arbeid. Nå har vi har is i magen og håper at vi får snøvær og hjelp fra Vårherre, sier Åslund.

Løypene blir preppet hver dag fram mot romjulsrennet.

– Alt ligger veldig bra an til et fint romjulsrenn, sier Åslund.

Utsatt påmeldingsfrist

Leder i Nes Ski, Frode Pedersen, forteller at påmeldingsfristen til romjulsrennet er forlenget på grunn av lav oppslutning.

– Det har ikke vært strålende påmelding, men det kan ha litt med at folk er trege til å melde seg på, sier Pedersen. Fristen for påmelding var opprinnelig 18. desember, men er forlenget til den 23.

– Vi er litt skuffet over naboklubbene og har derfor purret en del klubber. Men nå det er jul og mange drar nok på hytta i stedet for på skirenn, sier Pedersen.

Han forteller at Raumnes Romjulsrenn skal være et lavterskeltilbud. Så langt er 85 deltakere påmeldt, men Pedersen håper på at tre ganger så mange stiller til start. Nes Ski har opplevd opp mot 250 etteranmeldte.

– Vi arrangerer skirenn for å skape aktivitet, ikke for å tjene penger. Skirenn er det vi kan, mens kiosksalget er det vi tjener penger på. Målet med romjulsrennet er å møtes i romjula og få julestemning i skianlegget, sier Pedersen.

tommy@raumnes.no

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på raumnes.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse