Alf Marius Loe Sandberg kjørte inn til norgesmestertittel i Seven Racing, her med pappa og mekaniker Svein Tore etter premieutdelingen.	Begge
Alf Marius Loe Sandberg kjørte inn til norgesmestertittel i Seven Racing, her med pappa og mekaniker Svein Tore etter premieutdelingen. Begge Foto: Lena Marie Loe Sandberg

Alf Marius sikret NM-tittelen med knappest mulig margin

Alf Marius Loe Sandberg sikret NM-tittelen i Seven Racing. Men det skjedde ikke uten dramatikk.

Løpene som ble kjørt på Sandbergs hjemmebane, Våler i Solør, ga nemlig fullt drama for de involverte. Før helgens finalerunder ledet nemlig Vormsund-gutten med 24 poeng, og det skulle kjøres kvalifisering og to finaler.

Han kvalifiserte seg inn med nest beste tid. I første finale, som ble kjørt lørdag med vanskelige forhold, tok han raskt ledelsen. Han ble forbikjørt, men la seg trygt på 2. plass. Så startet dramatikken, hjulopphenget knakk og Sandberg snurret. Han måtte bryte, og med bare en finalekjøring igjen ledet han kun med to poeng.

– Skikkelig dumt, slo han fast.

Måtte starte bakerst

I søndagens finale måtte han starte bakerst, og måtte bli dårligst nummer to for å vinne sammenlagt. Han jobbet seg framover i feltet etter en god start, og da han lå på 2. plass tok han ingen sjanser. Han styrte rutinert inn til 2. plass og norgesmestertittel.

– Det var skikkelig deilig. Så utrolig at jeg klarte det, sier han, og erkjenner at han ikke tok noen risiko da han kjørte seg opp på 2. plass.

Nesbuen ble norgesmester i Seven Racing i 2017, og årets tittel var hans andre i klassen. Han ble også norgesmester i GT4 i fjor.

Sesongens beste

I år har han kuttet GT4, og kjører GT3. I denne klassen har han hatt mye trøbbel, og lå på 7. plass før helgen.

Han kjørte en grei kvalifisering, og startet som nummer fire i den første av tre finaler. Her ble han nummer tre.

I andre finale ble det 2. plass, og han sa etter løpet at plasseringen smakte utrolig godt.

I søndagens finale i GT3 er han oppe i ledelsen i noen runder, men ender på 2. plass.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Jeg har aldri kjørt så fort på denne banen, dette er jeg fornøyd med, sa han. Nesbuen avanserte til 5. plass sammenlagt.