DIPLOM: Fra venstre; Torill Scharning, Ann-Kristin Nordby og Anne Damsund Paulsen. Alle deltakerne fikk diplom, strikkenett og økologisk garn. Foto: Erik Røseid

500 meter gåstrikk i Årnes Sentrum

I sola inntok Nes' råeste strikkere gatene i Årnes Sentrum. Venninnene Anne Damsund Paulsen og Torill Scharning strikket rundt den 500 meter lange løypa.

– Det var så gøy, det ble litt varmt så jeg fikk ikke strikket så fort som jeg hadde håpet, sa Damsund Pauslen etter målgang. Det er så flott at det arrangeres slike ting nå legger hun til.

På startstreken sto seks påmeldte strikkere med egne strikkepinner og ulik teknikk. Anne Damsund Paulsen meldte på selg selv og venninnen Torill Scharning etter å ha sett arrangementet på Facebook.

TIDTAKER: Ann Kristin Nordby tok tiden i det Anne Damsund Paulsen gikk i mål. Foto: Erik Røseid

Norgesmesterskap

Over hele landet foregikk norgesmesterskapet i å gå og strikke samtidig.

En og en gikk deltakerne en runde på 500 meter med strikkepinner, klar med 15 masker. I løpet av runden skulle de innenfor ti minutter rettstrikke så mange riller som mulig – uten feil. En feil ga ett sekunds tilleggstid. Runden gikk forbi brannstasjonen, togstasjonen og tilbake til Trekanten park, hvor deltakerne fikk diplom.

Utenfor rådhuset på Årnes arrangerte Ann Kristin Nordby årets utgave av NM i gåstrikk. Sammen med Silje Verket holdt to følge med tiden, målte og fotograferte garnet som senere ble vurdert.

Fornøyde

– Det var litt uvant, men det var så moro. I hvert fall å se på alle som lurte på hva jeg holdt på med som strikket og gikk samtidig, sier Scharning.

Selv om de er mest vant med å strikke sittende var damene fornøyde med innsatsen som innrømmer at det ble litt mer konkurranse mellom de enn de så for seg.

– Det blir fort en del gensere i løpet av et år sier de. Begge har strikket siden de var seks år, men kan ikke huske å kombinert strikking og spasering tidligere.

FORBEREDELSER: Før startskuddet gikk av forklarte Silje Verket reglene nøye. Foto: Erik Røseid

Vinneren fra Molde

Den koronavennlige aktiviteten er for å belyse for allmennheten at "ikke bare bestemødre strikker". Rundt om i hele landet var over 100 påmeldte i flere byer og tettsteder gått og strikket omkamp. Lørdagskveld ble Liv Sølverød fra Molde kåret til vinner av den nasjonale konkurransen med imponerende 23,5 strikkede riller. Gjennomsnittet lå på 11 strikkede riller.

Det var Ebba Bøhn gikk av med seieren på Årnes med 13 strikkede riller.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

A Knit Story og 2og1vrang står bak initiativet og er en del av den internasjonale dagen World Wide Knit In Public Day som holdes over hele verden.

INNSPURT: Anne Damsund Paulsen konsentrerer seg på oppløpssiden i Årnes sentrum. Foto: Erik Røseid