Nyvinningen: Erle Lima Bjølgerud og Jeremy Hermans foran den nye hytta på Huser gård i Fenstad. Hytta er bygget i tre og har et annet uttrykk enn speilglasshyttene ved elva. Foto: Marianne Enger

– Vi er kjempefornøyde!

WonderInn-gründerne har satt Nes på verdenskartet. Nå er ytterligere en ny hytte klar for overnattingsgjester på Huser gård.

– Godkjenningen kom for få minutter siden, sier Erle og låser opp inngangsdøra til den nye hytta på tunet på Huser gård i Fenstad.

De begynner å bli drevene nå, Erle Lima Bjølgerud og Jeremy Hermans. Paret møttes på backpacker-tur og ville skape sin egen arbeidsplass og tilby gjestene den opplevelsen de ville hatt selv.

Les også
Nes satt på verdenskartet av reiseoperatør

Speilglasshyttene deres ble suksess fra første stund, den nye hytta på tunet er bygget i tre. På sikt planlegger de ytterligere to hytter, domer, i landskapet på oversiden av gården. Etter at gårdens eier Lise Kristiansen satte i stand Kulturfjøset, har etterspørselen etter overnattingsplasser økt, spesielt i forbindelse med brylluper, forteller Erle.

Starten: WonderInn-gründerne Erle og Jeremy foran en av speilglasshyttene ved Vorma. Foto: Marianne Enger

Med kapasiteten i Mormorhuset har de nå 20 overnattingsplasser på Huser gård.

Gården er blitt parets base. Erle og Jeremy bor i hovedhuset for å holde bokostnadene nede. Forbedre og videreutvikle WonderInn-konseptet prioriteres. Paret gjør mye selv og virksomheten vokser, det skal derfor ansettes snekker og ytterligere en renholder på deltid. Før jul tok Erle og Jeremy ut lønn for første gang. På gården er belegget 75 prosent, i Rælingen er det høyere.

– Vi er kjempefornøyde, sier Erle.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Om det ikke er stjernehimmel ute, ligger man fortsatt under stjernehimmelen her inne, fortsetter hun og skrur på lyset over dobbeltsengen i den nye hytta. Stjernehimmelen var Jeremy sin ide, legger hun til.

Staselig: Badekar i kobber. Foto: Marianne Enger

På badet dominerer et badekar i kobber. Fra kjøkkenet ser man ut på tunet. Hytta er beregnet for to personer.

– Om sommeren er landskapet utenfor soveromsvinduet nærmest som det ikoniske bakgrunnsbildet til Windows, sier Erle.

Under stjernehimmelen: I trehytta har man stjernehimmel uansett vær. Foto: Marianne Enger

Fra Rælingen til Nes

Parets første utleiehytte, ei speilglasshytta på 20 kvadratmeter på Fjerdingby i Rælingen, fikk umiddelbart god respons da dørene åpnet for gjester i mai 2019. Hytta er bygget på grunnmuren til ei enkel sommerhytte paret kjøpte i 2018, halvannen uke etter at de kom hjem etter reise. Jakten etter et sted å utvikle med tanke på utleie ble dermed kort, men konseptet var de usikre på. Opprinnelig plan var tretopphytte, men det begynte å bli vanlig. Erle og Jeremy ville ha noe unikt. Ingen hadde speilglasshytter i Norge.

På høyden: Den ene speilglasshytta ved Vorma. Foto: Marianne Enger

Ett år etter åpning i Rælingen hadde gjester fra over 30 land overnattet i den unike hytta. Koronaen resulterte i kortreiste gjester og forhindret ikke opprinnelig plan om å utvide med utleiehytter andre steder. Veien videre ble Huser gård og et samarbeid med gårdeier Lise Kristensen. Til Raumnes har Kristensen tidligere sagt: «- Aldersspennet mellom oss er stort, men det er gunstig for driften. Erle og Jeremy har det jeg mangler, som jeg har mistet med årene. De to har mye mot!»

Mot tunet: Utsikt fra kjøkkenvinduet. Foto: Marianne Enger

Mer bohemsk

I august 2020 åpnet Erle og Jeremy de to første hyttene i Nes, to glasshytter ved jordekanten på gårdstunet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Etter åtte måneder ble de flyttet ned til elvekanten og to hytter ble til tre. Nå er det fire hytter Huser, den fjerde er noe røffere i stilen sammenlignet med speilglasshyttene og har fått navnet «Boho», en forkortelse for bohemsk.

180 graders utsikt: Utsikten fra den ene speilglasshytta. Tre av fire vegger er i speilglass. Foto: Marianne Enger

Kjendisbloggere har feriert i speilglasshyttene og roser beliggenheten og konseptet. Visit Norway har hyttene på topp 10-lista over Norges mest spektakulære overnattingssteder. Ansatte hos den kjente reiselivsoperatøren Booking.com nevnte WonderInn-hyttene på Huser gård som en av sine beste reiseopplevelser i 2021.

Turklare: Alpakkavandring er en av aktivitetene paret planlegger på gården. Foto: Marianne Enger

I tillegg til fornøyde overnattingsgjester, er planen videre aktiviteter som alpakka-vandring og yoga.

– Kommer gjestene tilbake?

– Ja, og vi opplever at nye gjester har fått stedet anbefalt av noen som har overnattet her. En gjest har besøkt stedet åtte ganger, det er rekord, sier Erle.