EN ANNERLEDES PÅSKE: For Leona Griffin blir den største forskjellen i påsken at hun ikke får vært sosial med venner. Ellers ser hun fram til avslapping med serier og Netflix etter hardt skolearbeid og mye lesing. Foto: Pink Soda

Se hva Leona Griffin og Vilde Marie Holt skal gjøre i påsken

Leona Griffin, vokalist og låtskriver (17)

Hvordan blir påsken din i år til forskjell fra tidligere år?

Påsken i år blir nok litt annerledes enn tidligere, men jeg tror egentlig ikke at forskjellen blir så stor. Jeg pleier som regel å være mye med familien i påsketider, noe som jeg også får vært nå i år. Den største forskjellen må være at jeg ikke får vært så sosial med venner. Det er litt tøft å ikke kunne få møte venner sånn som før, men det er selvfølgelig viktig å følge reglene. Vi får jo alle se hverandre igjen snart, om alle gjør som de skal.

Hva er ditt beste påskeminne/påsken du aldri glemmer?

Jeg har ikke noe spesielt påskeminne, fordi vi som regel gjør det samme hver påske. Jeg kan heller si litt om hvorfor jeg gleder meg like mye til påsken hvert år. Det er en tid hvor man kan slappe av, og nyte vårsolen med familien. Det er alltid like koselig å se en god film, mens man spiser påskegodt. Tidligere år kan jeg huske at vi har gått en del på ski, noe som ikke går i år, fordi det ikke er noe snø. Derfor kommer vi nok til å gå til fots hele familien, og forhåpentligvis nyte det fine påskeværet.

Hvor viktig er troen og påskens budskap for deg?

Jeg tenker at det er viktig at man vet hvorfor vi egentlig feirer påske. Uavhengig om man tror på det som blir sagt eller ikke, så er det en fin og lærerik hendelse. Jeg tror at mange ser på påsken som mer en tradisjon, og ikke tenker så mye på hvorfor vi egentlig feirer den.

Hva og hvem leser du helst i påsken?

Siden de siste ukene har bestått av hardt skolearbeid og mye lesing, så tror jeg at påsken kommer til å gå mer til serietitting på Netflix for min del. Jeg har fått anbefalt å lese boken «Dyrene i Afrika» av Erlend Loe, den skal visst være veldig bra. Om jeg skal sette av tid til å starte på en ny bok, så blir det den.

Hva spiser og drikker du helst i påsken?

Jeg håper på at vi kan kose oss litt ekstra med god mat i påsken, og da blir det nok litt mer brusdrikking enn ellers. Jeg spiser helst så mye godteri som mulig, og håper det vanker et påskeegg på meg.

Vilde Marie Holt (18), landslagsfører i enduro

PÅSKEFEIRING HJEMME: For Vilde Marie Holt blir det påskefeiring hjemme i Skogbygda, blandet med trening på landeveissykkel og løping i skog og mark. Foto: Privat

Hvordan blir påsken din i år til forskjell fra tidligere år?

I år blir påsken hjemme. Tidligere har vi enten vært på Magnor og påskecrossen, eller så har vi vært på løp i andre land. Det blir trening på landeveissykkel og løping i skog og mark. Påsken er ei fantastisk tid å være i skogen, og man kan se hvordan våren gjør seg klar for å eksplodere i fuglekvitter og grønne farger.

Hva er ditt beste påskeminne/påsken du aldri glemmer?

Mitt beste påskeminne er en tur jeg hadde til Nederland med to gode venninner fra Danmark. Vi bodde på crossbanen i Emmen i bobil, vi kjørte cross og hadde så fint i den lille koselige byen som ligger rett ved.

Hvor viktig er troen og påskens budskap for deg?

Tro er en personlig ting. Jeg er døpt, konfirmert og syntes påskens budskap om en ny start for menneskeheten er fin. Kanskje litt slik som situasjonen vi møter i dag med mye sorg og lidelse, og jeg tenker på dem som har mistet noen. Samtidig håper vi jo at menneskeheten «står opp igjen» og ser hvor sårbare vi er, og at vi behandler både kloden og hverandre bedre en vi har gjort.

Personlig ser jeg på påsken mer som en tradisjon, og ikke tenker så mye på hvorfor vi egentlig feirer den.

Hva og hvem leser du helst i påsken?

Raumnes selvfølgelig, men de bøkene jeg leser er som regel skrevet av Jussi Adler Olsen. Favoritten er Alfabethuset, Marco-effekten og Flaskepost fra P.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Hva spiser og drikker du helst i påsken?

Siden jeg var 10 år gammel har jeg alltid vært på crossbanen i påsken. Derfor blir maten tilberedt i bobil. De beste rettene har vært spagetti med kjøttboller, grillpølse i lompe, kyllingsalat og lapskaus. Drikke går som regel i vann og melk. Jeg har ikke blitt så voksen at jeg drikker kaffe, men en kopp te eller kakao er godt. God påske alle sammen!