Kosthold og idrett - mental og fysisk helse

Se den tidligere direktesendingen med Therese Fostervold Mathisen, der hun snakker om kosthold og idrett, og hvordan mental og fysisk helse er en viktig brikke hos ungdom som trener.

SE SENDINGEN HER

Therese Fostervold Mathisen ernæringsfysiolog og helse- og treningsterapeut. Dette opptaket er fra Nes Bibliotek hvor hun tirsdag hadde et foredrag om kosthold og idrett.

Therese Fostervold Mathisen er oppvokst på Auli, flyttet til Oslo i 1996 for å studere, og bosatte seg til slutt i Råde i Østfold.

Therese er ernæringsfysiolog, treningsfysiolog og har en mastergrad i idrettsernæring. I 2018 tok hun doktograd og var med på å utvikle og dokumentere effekten av en helt ny behandlingsmetode for spiseforstyrrelser. Hennes metode baserer seg på veiledet fysisk aktivitet og kostholdsterapi.

I dag er hennes forskning rettet mot fysisk og mental helse hos utøvere og hos aktive mennesker, og hvordan kosthold og/eller trening kan påvirke vår helse og prestasjon.

I denne presentasjonen får du høre om hvorfor spiseforstyrret atferd forekommer hyppig i enkelte idretter. Hun kommer inn på hva vi (foreldre, trenere, medisinsk støtteapparat) kan gjøre for å forebygge at mange unge utøvere utvikler et slikt vanskelig forhold til mat og kropp.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Therese Fostervold Mathisen: Foto: Ole Kaldal-Key