HAR FLYTTET TIL FENSTAD: Med base på Huser gård ønsker Erle Lima Bjølgerud og Jeremy Hermans å ta hyttekonseptet videre til andre steder i Norge. Alle foto: Elisabeth Johnsen

Jakter videre på spektakulære steder:– Ambisjonen er å bli størst i Norge

Tre år etter at de åpnet den første hytta har Erle og Jeremy en ambisjon om å bli landets største utleier av unike overnattingssteder.

Det har gått fem år siden det som kan virke som et eventyr startet for Erle Lima Bjølgerud og Jeremy Hermans. De hadde akkurat kommet hjem til Norge etter en reise til Australia da de oppdaget en annonse på Finn, der noen ville selge en rødmalt hytte med enkel, norsk hyttestandard.

Paret hadde akkurat startet jakten på et prosjekt de kunne utvikle med tanke på utleie, og den enkle hytta i Rælingen med malerisk utsikt over Nordre Øyeren passet perfekt. For 600.000 ble hytta deres, og på grunnmuren av hytta fikk satt opp den første speilhytta. Uten vei helt fram ble det mange vendinger før de omsider la ut den første annonsen via Airbnb.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Siden har de bygd opp selskapet WonderInn stein for stein, hytte for hytte.

I begynnelsen gjorde Jeremy og Erle det meste av den praktiske jobben ved utleien selv. Nå har de flere ansatte og i større grad administrative oppgaver. Da dette bildet ble tatt kom Jeremy kjørende for å være med på et bilde med gården i bakgrunnen.

Det tok ikke lang tid før gjestene strømmet til fra hele verden for å oppleve den spektakulære hytta, og i løpet av de første to månedene hadde de tjent 50.000 kroner.

Bor i Fenstad

Når vi treffer dem en sommerdag i 2022, bygger Erle og Jeremy fortsatt. Etter suksessen med den første hytta fikk de øynene opp for Nes og inngikk et samarbeid med grunneier Lise Kristensen. Den første tiden pendlet de til Fenstad. Nå har de flyttet inn her, etter å ha innsett at pendlingen tok for mye tid i en hektisk hverdag.

– Det er en spesiell atmosfære her, og fantastisk beliggenhet. Her finner vi en helt egen ro, sier Erle.

Under ett år etter at hyttene ble reist ved Vormas bredd, er de nå på Visit Norways topp 10-liste over Norges mest spektakulære overnattingssteder. I boka «110 unike overnattinger i Norge» skrevet av Torild Moland, er to sider viet både til WonderInn og Huser.

Bygger videre

Det siste prosjektet er to hytter som skiller seg fra de mer luksuriøse speilhyttene med boblebad rett utenfor hytteveggen.

Denne domen er at av de nyeste prosjektene på Huser gård.

– Speilhyttene gikk så bra at vi så potensialet til å ha flere konsepter, sier Erle.

De to nye hyttene, som de kaller domer, ligger på hver sin høyde med utsikt over Vorma, gården og en for tiden gyllen kornåker.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi vil gjøre mer enn å bare sette opp speilhytter. Disse har plass til flere og er mer budsjettvennlige, og treffer kanskje et annet marked, sier Erle.

Pågangen av gjester er fortsatt god, og det siste halve året forteller paret at de har hatt et belegg på 80 prosent.

Fra domen «Nest», som ligger omgitt av trær, er det utsikt mot elva.

Nå har de til sammen sju steder for utleie i Fenstad. I fjor hadde selskapet WonderInn driftsinntekter på nesten 4,5 millioner kroner og et resultat før skatt på 761.000. Pilene peker oppover, men hvis noen måtte lure, reisen stopper på ingen måte her for WonderInn.

– Ambisjonen er å bli størst i Norge innen glamping, og vi har brukt mye tid på å reise rundt for å se på andre lokasjoner, sier Erle, og røper at de har noe på gang både langt nord og vest i landet.

I løpet av året håper de å ha fem overnattingssteder til på andre lokasjoner. Nå jakter de på investorer som kan hjelpe dem videre.

Selv om de fortsatt vil ha basen sin i Fenstad, er de derfor på jakt etter en bobil. De har vært på veien sammen før. Nå skal de ut og rulle sammen igjen, på jakt etter flere framtidige spektakulære overnattingssteder i Norge.