Fordelen med digitalt førerkort er at du alltid har det det med deg på din mobile enhet. Da slipper du å betale gebyr hvis du blir stoppet i kontroll.
Fordelen med digitalt førerkort er at du alltid har det det med deg på din mobile enhet. Da slipper du å betale gebyr hvis du blir stoppet i kontroll. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Nå kommer førerkortet på mobilen

Fra i høst kan du laste ned digitalt førerkort på mobilen din. Da har du det alltid med deg og slipper gebyr dersom du blir stoppet i kontroll.

Vegvesenet utvikler stadig nye digitale tjenester for at folk skal få ordnet med førerkort og kjøretøy hjemme i stedet for å bruke tid på en trafikkstasjon. Nå kommer altså det digitale førerkortet.

Kun gyldig i Norge

– Fordelen med digitalt førerkort er at du alltid har det det med deg på din mobile enhet. Da slipper du å betale gebyr hvis du blir stoppet i kontroll. Men det digitale førerkortet er kun gyldig i Norge, understreker Synnøve Vebostad, som leder førerkortkontoret i Statens vegvesen.

Norden er først ute i Europa. Enkelte stater i USA har lansert langt tidligere enn Norden.

– Norden er først ute i tillegg til noen stater i USA. Finnene skal rulle ut i vår, vårt kommer i høst og danskene er også i gang å utvikle et digitalt førerkort, sier Vebostad.