Tiril Udnes Weng ble nummer tre i sitt kvartfinaleheat, og ble slått ut.
Tiril Udnes Weng ble nummer tre i sitt kvartfinaleheat, og ble slått ut. Foto: Terje Pedersen, NTB scanpix

- Nå får vi sippe litt sammen

Lotta Udnes Weng var skuffet etter at hun ikke gikk videre fra prologen, mens Tiril ble slått ut i kvartfinalen.

- Jeg får gå og sippe litt med Lotta, sa Tiril til VGTV etter at hun ble nummer tre i sitt kvartfinaleheat. Det holdt ikke til avansement.

Tvillingsøster Lotta var altså 14 hundredeler unna avansement i prologen. Hun var utrolig skuffet over sin egen innsats.

- Lite pratsom

- Hun var ikke spesielt pratsom, nei, bekreftet Tiril til VGTV. Tiril konkluderte med at de ville klage litt til hverandre, for så å konkludere med at de må skjerpe seg.

På spørsmål om hvordan Tiril skal fordøye skuffelsen, svarte hun at det gjelder snarest mulig å gå bra skirenn igjen.

Formen var bra

Tiril sa til VGTV at formen var bra, skiene var bra og hun følte hun gikk bra på ski. I prologen ble hun nummer 11.

- Jeg gikk bra i kvartfinalen til det gjensto 40 meter. De siste 40 metrene var det to som gikk bedre enn meg, konkluderte Tiril.

VM trolig over

VM er trolig over for begge Nes-jentene.

- Det har jeg ikke rukket å tenke over. men det kommer nye skirenn, og jeg håper jeg har flere år hvor jeg kan være med på dette, sa Tiril til VGTV. Hun hadde høyere ambisjoner enn kvartfinale, og syntes det var kjipt å ryke ut såpass tidlig.

Forbannet på seg selv

Lotta var forbannet på seg selv etter prologen, og sa til NRK at det var helt elendig.

- Når man først får gå VM, så går man ræva. Da burde heller noen andre fått gå, var Lotta konklusjon til NRK. Hun reiser uansett hjem etter sprinten, og får trolig følge av tvillingsøstera.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Gull og bronse

Tvillingene fra Årnes var uansett en del av et norsk kvinnelag som tok to medaljer på VMs åpningsdag. Maiken Caspersen Falla var suveren i finalen, og forsvarte sitt VM-gull. Mari Eide snek seg til finalen, der hun gjorde et meget godt løp og spurtet inn til bronse.