Skianleggets ildsjeler har gjennom mange år bygget opp et godt renommé som arrangører og en god stab med frivillige, og nå belønnes de med junior-NM i 2021.
Skianleggets ildsjeler har gjennom mange år bygget opp et godt renommé som arrangører og en god stab med frivillige, og nå belønnes de med junior-NM i 2021. Foto: John Arne Paulsen

Junior-NM 2021 skal arrangeres i Nes skianlegg

Mandag kveld bestemte Norges Skiforbund at junior-NM 2021 skal arrangeres i Fenstads skoger.

- Det er betaling for mange år med gode arrangementer, konstaterer Rune Åslund i Nes skianlegg.

Han slår fast at det er blitt lagt godt merke til på høyeste hold at ildsjelene i Nes leverer arrangement på høyeste nivå, og at det over tid er bygd opp en god stab med frivillige som stiller opp når det er noe. Nå er Nes skianlegg og Nes Ski tildelt NM-arrangement i 2021.

Oppstart torsdag

Nylig ble det arrangert Norgescup for seniorer i anlegget, og torsdag er det planlagt evalueringsmøte i skianlegget etter dette arrangementet. Åslund sier dette arrangementet gikk som planlagt, og det er lite å pirke på. Med mandagens gledelig melding, blir torsdagens møte noe mer enn ren evaluering.

- Det blir samtidig et kick off-møte for junior-NM 2021, sier Åslund.

Har hatt en plan

Ildsjelene bak skianlegget i Fenstad har hatt en klar plan. Og målet har vært et NM-arrangement. I fjor søkte de derfor om junior-NM i 2021, med støtte fra Akershus skikrets og fra Nes-ordfører Grete Sjøli. Sjøli skrev følgende i et støttebrev:

- På vegne av Nes kommune støtter jeg helhjertet opp om Nes Ski og Nes Skianleggs søknad, og jeg håper å kunne ønske skiglade ungdommer fra hele Norge velkommen til Nes i 2021.

Over 1000 deltakere

- Et junior-NM er stort. Det kommer over 1000 deltakere til skianlegget under dette mesterskapet, konstaterer Rune Åslund.

I søknaden de sendte i fjor, peker Nes Skianlegg og Nes Ski på at et NM vil gå av stabelen i FIS-godkjente løyper, og de lover utøverne flotte sportslige opplevelser. Skianlegget ligger i et snøsikkert område, og produserer dessuten snø i tillegg.

God kompetanse

Videre peker de i søknaden på at de har opparbeidet seg god kompetanse, og de er stolte over å ha en stor stab av frivillige fra kommunens mange idrettslag. I tillegg har de klubber fra nabokommunene de kan spille på under arrangementet.

- Et junior-NM i Nes vil være en stor inspirasjon fra unge skiløpere fra Nes og nabokommunene, skriver de i søknaden.