Mina Solvang Kjærstad, Matilde Kornelia Wenger, Victoria Myrvang Freltofte, Sanna Holmgren, Yafet Eremias Mebrahtu, Elise Gram Andersen, Vilde Aarhus, Daniela Myrvang Freltofte, Sunniva Søreng, Victoria Østvold Byfuglien, Evenezar Tedros Teklom, Elias Bråthen Knobloch og Hamdo Houssein Alaswad.
Mina Solvang Kjærstad, Matilde Kornelia Wenger, Victoria Myrvang Freltofte, Sanna Holmgren, Yafet Eremias Mebrahtu, Elise Gram Andersen, Vilde Aarhus, Daniela Myrvang Freltofte, Sunniva Søreng, Victoria Østvold Byfuglien, Evenezar Tedros Teklom, Elias Bråthen Knobloch og Hamdo Houssein Alaswad. Foto: John Arne Paulsen

Fotballsamarbeid mellom R&Å og Fenstad

I årets kommende fotballseriespill samarbeider R&Å og Fenstad på 12- og 13-årstrinnet.

Mandag fant det sted en treningskamp mellom R&Å G12 og R&Å/Fenstad J12/J13. Jentene inviterte gutta til kamp og det ble et spennende oppgjør der gutta tok en knepen seier.

– Dette var en fin mulighet til å få trent på nierfotball før første seriekamp, sier Stian Hartweg, som trener R&Å G12 sammen med Marius Knobloch.

Offside kommer også inn som en del av spillet på dette alderstrinnet. Mange viste at de har lært seg offsideregelen allerede, og det er ingen tvil om at spillerne synes regelen er en morsom utfordring.

På både gutte- og jentesiden er det nå et samarbeid mellom R&Å og Fenstad på 12-årstrinnet. Tre av rundt 22 gutter kommer fra Fenstad, som ikke har noe guttetilbud på dette alderstrinnet, mens jentetroppen består av ti jenter fra R&Å og ni fra Fenstad.

Bakgrunnen

– Bakgrunnen for jentesamarbeidet er at begge klubber hadde litt for få jenter til å kunne stille nierlag. Vi måtte finne fram til en løsning på det og valgte å slå oss sammen, sier Tor Holmgren, trener for R&Å J12 sammen med Atle Wenger. Ole Georg Finstad kommer inn fra Fenstad og kompletterer trenerteamet.

Sander Granlien-Hartweg har kontroll på ballen, mens Sanna Holmgren går i duell.
Sander Granlien-Hartweg har kontroll på ballen, mens Sanna Holmgren går i duell. Foto: John Arne Paulsen
Sunniva Søreng viser god ballkontroll i solskinnet på Årnes kunstgress.
Sunniva Søreng viser god ballkontroll i solskinnet på Årnes kunstgress. Foto: John Arne Paulsen
Her har Daniela Myrvang Freltofte ballen i mandagens treningskamp.
Her har Daniela Myrvang Freltofte ballen i mandagens treningskamp. Foto: John Arne Paulsen

Nå har teamet meldt på to nierlag i seriespillet, henholdsvis i J12 og J13, siden noen av Fenstad-jentene er eller blir 13 år i år.

Team Nes

– Et samarbeid mellom R&Å og Fenstad på jentesiden kan også innebære et 11-ertilbud neste sesong?

– Vi blir Team Nes neste år og det har skapt litt diskusjon rundt om vi skulle inngå årets samarbeid eller ikke. Men vi er ikke Team Nes ennå. Det er ett år igjen, og vi mener at vi gjør det rette i år, sier Holmgren. Han legger til at Fenstad ikke er en del av Team Nes pr. i dag.

– Fenstad er helt sikkert velkomne inn i det?

– Ja, helt klart. Vi får se hva som skjer neste år. Det får tiden vise, sier Holmgren.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Også Hvam har en god årgang på dette alderstrinnet både på jente- og guttesiden.

Ga ønsket utbytte

R&Å-trener Hartweg fastslår at treningskampen ga ønsket utbytte.

– Dette var første test for våre spillere med nierfotball og offside. Vi har hatt én trening med offside før kampen. Jeg har inntrykk av at mange har en ganske grei oversikt over hva det går ut på, sier han.

Treningene i vinter har mest dreid seg om å styrke basisferdighetene.

– Nå må vi bruke treningene framover til selve spillet. Det er en ganske stor overgang fra sjuer til nier. Det krever litt mer nå, sier Hartweg.

R&Å G12 har meldt på to nierlag i årets serie.

– Jeg synes vi lærte mye av denne første kampen. Det var et jevnt oppgjør og gutta måtte kjempe for seieren, sier Hartweg.