NORGESMESTER: Vilde Marie Holt (i midten) ble i helga dobbelt norgesmester – i henholdsvis superenduro og enduro etappe. Marlene Seljeset kapret sølvet og Anita Pedersen tok bronse i enduro etappe.

Vilde ble dobbel norgesmester: – Dette har jeg jobbet hardt for

I helga ble Skogbygda-jenta Vilde Marie Holt (21) dobbel norgesmester i Skien.

Fredag denne helga ble Holt norgesmester da hun konkurrerte i superenduro, altså en miks av supercross og enduro, en gren hun ble norgesmester i i fjor. I år forsvarte hun tittelen da mesterskapet ble holdt på Flittig i Skien.

Etter tre år satt den

Dagen etter ble hun norgesmester i en annen gren – enduro etappe. Ifølge Norges Motorsportforbund kjøres det i enduro etappe fartsprøver med transportstrekker mellom fartsprøvene.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Vilde vant Sørlandschips i Tiurleiken

I denne grenen har hun i tre år ledet mesterskapet før hun hver gang har måttet bryte på grunn av teknisk feil. Derfor var det stort for Holt å endelig kunne kapre norgesmestertittelen.

– Jeg er glad for tittelen, dette har jeg jobbet hardt for, sier Skogbygda-jenta.

Krasjet

Helt uten problemer skal det riktig nok ikke ha vært. Ifølge pappa Torkel Holt gikk løypa i stein- og myrlandskap med glatte partier, og det skal ha vært utfordrende for alle.

– Midt i løpet krasjet Vilde i et tre og frontplata på sykkelen ble revet av, samtidig som styret ble slått skjevt. Siden systemet som tar tiden sitter på frontplaten, måtte Vilde kjøre med plata i fanget til hun kom til neste service og fikk fikset problemet, forteller han.

Men dette hindret ikke 21-åringen fra å ta norgesmestertittelen, som førte til at hun to dager på rad kunne stå på toppen av pallen.

Les også
Vilde Marie leder enduro-EM: – Det er godt å være i Skogbygda om sommeren

Neste stopp: EM

Neste konkurranse som står for tur er europamesterskapet i enduro, 15.–16. september. Med seier i fire av seks europamesterskapsrunder leder Holt nå med fire poeng før mesterskapets to siste runder i Kielce i Polen.