BEST I EUROPA: Vilde Marie Holt fra Skogbygda kunne juble over EM-seier i enduro i Italia søndag.

Vilde ble best i Europa: – Nå skal jeg feire

Vilde Marie Holt (21) fra Skogbygda imponerte under våte og gjørmete forhold i EM-runden i enduro i Italia.

Etter en sjeldent rolig start for Vilde på lørdag, som endte utenfor pallen, omstilte hun seg og vant samtlige spesialtester, og kunne stå øverst på pallen dagen etter.

Regnet stoppet henne ikke

Pappa Torkel Holt skriver til Raumnes at det regnet hele natt til søndag, og under hele konkurransen. Regnet gjorde banen krevende, og transportene mellom testene ble utmattende.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det er nettopp dette som er enduro, smiler Vilde, men legger ikke skjul på at hun foretrekker sol og litt tørrere forhold.

TØFFE FORHOLD: Våte, gjørmete og krevende forhold hindret ikke Vilde i å sikre seg førsteplassen.

– Det er fantastisk å stå øverst på pallen i et EM og få igjen for alle timene med trening som legges ned.

Tenker tilbake til turer i Skogbygda

Vilde forteller at når hun er hjemme i Nes og ikke bruker motorsykkel, liker hun å sykle rundt i Skogbygda og trene på lange, harde bakker i flotte omgivelser.

– Det er bare så deilig å føle kroppen jobbe på mitt «jordbærsted». Dit tenker jeg meg når det står på som verst, og kroppen skriker etter mange timers løp i krevende og slitsomt terreng, sier enduroføreren.

Feirer med 22 timers kjøretur

Nå går turen videre til Portugal for Skogbygda-jenta, hvor tre uker med tidstrening står for tur før neste EM-runde i Santa Marta De Penaguiao i Portugal. Dette er omtrent halvannen time fra stedet hun bor og trener om vinteren.

– Nå skal jeg feire litt sammen med pappa mens vi tar kjøreturen fra Fabriano til Gondomar i Portugal, som tar cirka 22 timer, sier Vilde.