SETTER I GANG DUGNAD: Raumnes' redaktør Fred C. Gjestad og Liv Gustavsen (t.h) i Nes Næringsforening har satt i gang tiltak for å samle inn penger til matkasser. Marit Brauterfallet (i midten) i Nes Røde Kors er svært takknemlig for tiltaket. Foto: Amanda Tandberg

Vil samle inn 100.000 kroner for å fylle matkasser til trengende nesbuer

Raumnes og Nes Næringsforening har satt i gang en dugnad for å samle inn penger til matkasser, som går til nesbuer som sliter inn mot jul.

Sammen med Nes Næringsforening ønsker Raumnes å starte en innsamling til utdeling av matkasser til trengende nesbuer. Ideen er at bedrifter i nærområdet skal ta over stafettpinnen og gi et bidrag.

Les også
Hvorfor bruker noen timevis på andre uten å få lønn tilbake?

– Vi ønsker å bidra til at flest mulig får en god julaften, derfor setter vi i gang denne dugnaden sammen med Nes Næringsforening. Målet er å samle inn 100.000 kroner, men vi håper selvfølgelig på enda mer, sier Raumnes-redaktør Fred C. Gjestad.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Mange som får en annerledes jul i år

Liv Gustavsen, leder i Nes Næringsforening, hevder at det er flere enn tidligere som nå går en vanskelig tid i møte når vi nærmer oss jul.

– Det er mange som får en annerledes jul i år, og for de fleste blir den ikke bedre. De som sliter fra før, sliter gjerne enda mer i år, sier Gustavsen, og fortsetter:

– Vi har jo sett i nabokommunene våre at det er veldig stor pågang på matkasser, og i Oslo har det vært lang kø inn til Fattighuset. Dette er et veldig fint tiltak, og vi er glade for at Røde Kors har tatt over dette arbeidet, sier Gustavsen.

Les også
10 år med Jul for alle: Regner med over hundre matkasser

Forventer stor økning i antall matkasser

Marit Brauterfallet i Nes Røde Kors forteller at det er beredskapsgjengen hos dem som har hatt på seg hele ansvaret for å ordne med matkasser til trengende i Nes. De er svært fornøyde med at denne dugnaden har blitt satt i gang.

MÅL PÅ 100.000 KRONER: – Målet er å samle inn 100.000 kroner, men vi håper på mer, sier redaktør Fred C. Gjestad. Foto: Amanda Tandberg

– Vi stiller opp med matkasser for å slippe uheldige hendelser for folk som sliter. Dette har antakelig en forebyggende effekt, sier Brauterfallet.

Hun kan fortelle at det i påske ble gitt ut 90 matkasser, og at det er forventet en stor økning i jula.

– Og skulle vi få inn mer penger enn nødvendig, så tar vi de med oss til neste påske igjen, sier hun.

Takknemlige

Brauterfallet forteller at hun og resten av Røde Kors er svært takknemlige for at dette tiltaket blir satt i gang, og at det er en trygghet for dem i alt arbeidet de gjør på denne tiden av året.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Ekteparet ser viktigheten av frivillighet på nært hold: – Får frysninger bare jeg snakker om det

– Vi er veldig takknemlige for dette. Det gjør det enklere for oss at vi har den økonomiske biten i bånn, for det er mye som må gjøres. Det skal organiseres, handles, pakkes og kjøres ut, og det er mange frivillige i sving. Det krever mye, sier hun.

Vil oppfordre medlemmene til å bidra

Gustavsen forteller at hun ønsker å oppfordre alle medlemmene i Næringsforeningen til å gi et bidrag, og håper flere slenger seg på.

– Får vi for eksempel 10.000 kroner fra ti bedrifter, så har vi jo allerede nådd målet, sier Gustavsen.

Raumnes har gitt det første bidraget til innsamlingen, og håper en ny bedrift vil ta over stafettpinnen.

– Vi tror næringslivet i Nes har muligheten til å fylle disse matkassene som det nå er et akutt behov for, sier Gjestad.