annonse

Vil ha politisk nei til bompenger på sidevegene

Tar til ordet mot bomveg
Tar til ordet mot bomveg: Geir Michelsen (t.v.) fra Disenå og Mats Voll fra Uvesund leder Facebook-gruppene mot bom på sidevegene i Nes og Odal. Begge (Foto: Tommy Simon Norum)
Mot bom
Mot bom: Tove Nyhus og Liv Gustavsen fra Nes Frp var de eneste Nes-politikerne på møtet.

Mats Voll fra Uvesund skal føre kampen mot bom på sidevegene i Nes. Nå skal han jobbe med å være synlig og å sette fokus på bom-vegene.

  • Tommy Simon Norum 63 91 18 10 Tommy@raumnes.no

Skarnes

– Vi hadde 1000 likes i løpet av ett døgn, og nå er vi oppe i 1600 etter fem operative dager, sier Mats Voll, talsmann mot bom på sidevegene i Nes.

Han har opprettet Facebook-siden «Bompenger på sidevegene i Nes – NEI takk». Rundt 14 000 personer hadde fått vite om møtet i Skarnes idrettshall via sosiale medier, og drøye 30 møtte fram torsdag kveld.

– Vi kommer til å jobbe mye med informasjon og skal prøve å være så synlige i Nes som mulig, på lik linje med gruppa i Sør-Odal. Vi ønsker å få folk til å se at du blir berørt av bommen, uansett om du bor langs vegen der bommen kommer eller ei, sier Voll.

Politisk brev

– Det er Uvesund vel som er den store pådriveren, forteller Voll.

Før valget har gruppa sendt ut et brev til alle partiene i Nes, der de ønsker få et klart ja eller nei til om partiene ønsker bompenger på sidevegene eller ikke.

– Vi kommer til å legge ut en liste over de kandidatene vi har fått positiv tilbakemelding fra, sier Voll.

Vil ikke gi seg

– Jeg kommer aldri til å gi meg i denne saken her, uansett hva politikerne beslutter, innledet Geir Michelsen.

– I verste fall så kommer jeg til å kjøre denne saken her helt til domstolen i EØS, hvis det blir politisk flertall for bompenger på sidevegene, sier Michelsen videre, og mottar applaus fra møtedeltakerne.

Han viser til internasjonale bestemmelser som Europaparlamentet og Rådets direktiv, der det foreligger dommer som førte til at liknende saker aldri ble noe av. Gruppa i Sør-Odal har også fått laget egne kampanjeskilt de skal sette opp langs vegen med jevne mellomrom, der det er planlagt bomstasjoner.

Stemt mot bommer

– Vi tenkte vi var nødt til å stille opp, vi som er bom-partiet. Vi har konsekvent stemt mot bommer i Nes hver gang det har vært oppe. Det gjelder bare å si ifra tidlig nok, så blir premissene lagt. Vi har forpliktet oss, og aksepterer ikke bompenger, sier Tove Nyhus, ordførerkandidat (Frp).

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på raumnes.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse