KREVENDE: Anne Grethe Tømte, leder i Nes Ap, sier at de en knapp uke etter valget fortsatt jobber for at Grete Sjøli skal fortsette som ordfører.

– Vi har ikke gitt opp håpet om en Ap-ordfører

Søndag kveld er det fortsatt uklart hvem som blir ordfører i Nes.

Etter valget har det vært hektisk møtevirksomhet om hvem som skal styre Nes de neste fire årene. Grete Sjøli (Ap) har vært ordfører i Nes i åtte år. Til tross for et historisk dårlig valgresultat for partiet, kan hun bli ordfører for en ny periode – dersom Aps forhandlinger med andre partier fører fram.

Sent søndag kveld er det snart en uke siden valget, og Anne Grethe Tømte, leder i Nes Ap, sier at det pågår krevende forhandlinger.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det er mange partier involvert for å danne et flertall, så det er selvsagt krevende, men vi er ved godt mot og ønsker å danne rødgrønt flertall. Vi har ikke gitt opp håpet om en Ap-ordfører, sier Tømte.

Senterpartiet møter Arbeiderpartiet: Senterpartiet og Arbeiderpartiet møttes fredag ettermiddag på rådhuset for å diskutere et eventuelt framtidig politisk samarbeid. Bak skimtes Tone Rønoldtangen (Ap), Jan Stabbetorp (Sp), Hans-Petter Trondrud (Ap), Grete Sjøli (Ap), Anne Grethe Tømte (Ap) og Simen Roterud (Sp) i front.

Hun røper at Ap har hatt det hun kaller «et godt møte» i dag, men at det er for tidlig å si noe når det kommer en avklaring.

LES OGSÅ:

Høyres Harald Johansen og Sps ordførerkandidat og varaordfører Simen Roterud holder søndag kveld foreløpig kortene tett til brystet om hvordan den endelige ordførerkabalen kan se ut, men Roterud sier dette til Raumnes ved 22-tiden søndag kveld:

– Sp har ikke brutt med noen sider, men respekterer at partene prater med andre partier også. Det viktigste for oss er å sikre en politisk ledelse.

– Betyr det at du ikke vil gi fra deg vervet som varaordfører?

– Det kan for eksempel være det, sier Roterud, som ikke ønsker å røpe flere detaljer om hva partiene forhandler om.

Senterpartiet har hatt møter med både Ap, Høyre og Frp i helgen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Frps ordførerkandidat Tove Nyhus, har et håp om at det ikke er lenge til de er ferdige med forhandlingene.

– Vi har et håp om at det ikke er langt igjen. Vi begynner å bli slitne og litt godt fornøyde av dobbel- og trippelarbeid alle sammen. Forhandlingene har vært preget av at alle ønsker å fighte for sitt ståsted, sier Nyhus.

Heller ikke hun har gitt opp håpet om å bli ordfører.

– Jeg er fortsatt optimist, og håper at det i løpet av morgendagen vil være litt mer klart hvilken retning det bærer, sier hun.