Brutt opp: Verktøy for store verdier ble stjålet da verktøycontaineren til Aune og Hovland AS ble brudd opp natt til tirsdag. Foto: Privat

Verktøy for hundretusener stjålet. – En trist dag

– Dette er ordentlig kjedelig, sier Hans Aune.

Da snekkerne som arbeider på byggeprosjektet Sandnes gård på Rånåsfoss kom på jobb tirsdag morgen, fikk de seg en lite hyggelig overraskelse. I løpet av natta har tyver brutt opp verktøykonteineren og stjålet verktøy for store verdier.

Store verdier

– Vi har rett og slett blitt rundstjålet. Mye dyrt utstyr er stjålet, sier Hans Aune, daglig leder i Aune og Hovland Eiendom AS.

Han forklarer at utstyr som spikerpistoler, driller, kapp- og gjærsager og lasermåler er stjålet.

– Det er stjålet utstyr for en betydelig sum. Eksakt beløp har vi ikke ennå, men det er snakk om over 100 000 kroner, sier Aune.

Tapt arbeidstid

Han beskriver hendelsen som utrolig irriterende, ikke minst fordi arbeidene med bygging av 44 leiligheter nå får en midlertidig stopp.

– En ting er verdiene som er tapt, en annen ting er at det blir fryktelig dårlige dager på byggeplassen i dag og i morgen. Vi prøver å holde driften sånn noenlunde i gang, men det vil bli tungt i dag. Det er snakk om mye tapt arbeidstid, sier Aune.

– En trist dag, sier han.

Politiet har gjort undersøkelser

Operasjonsleder i Øst politidistrikt, Arild Bråthen, opplyser at politiet har vært på stedet og gjort nødvendige undersøkelser.

– Innbruddet har skjedd i tidsrommet mellom klokka 17.00 mandag og 07.00 tirsdag. Det er stjålet mye verktøy, sier Bråthen.

Han opplyser at det dreier seg om verdier for et sekssifret beløp.