SPILTE SAMMEN: Håndballspillere fra Rælingen, Kløfta, Raumnes & Årnes og Hvam spilte sammen under helgas vennskapscup i Vormsundhallen.

Vennskapscup: Nye utfordringer og innblikk i ny håndballhverdag

Håndballsesongen 2022/23 har gått mot slutten, og helgas vennskapscup i Vormsundhallen ble siste aktivitet for sesongen.

Artikkelen er basert på innsendt materiale.

Jenter i 2010-kullet fra Rælingen, Kløfta, Raumnes & Årnes og Hvam-guttene fikk alle prøve seg i ungdomshåndball (6+1) under helgas vennskapscup i Vormundhallen. 6+1 blir deres nye håndballhverdag fra høsten. Kort fortalt er 6+1 at kampene spilles med seks utespillere og målvakt, der den sjette utespilleren er strekspiller.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Noen lag fikk ikke med seg like mange spillere som ønsket, men der stilte alle opp for hverandre, og lagene lånte spillere av hverandre. Trener og lagleder for J2010 beskriver det som veldig moro å se både samhold og lagånd hos de unge håndballstjernene, både hos de som tok utfordringen på strak arm, og de som fikk nye lagspillere å forholde seg til.

Alle fikk spille mot alle, og cupen ble avsluttet med blandingslag-spill, der alle spillere ble delt i fire lag på tvers av moderlaget og møttes til dyst. En annerledes og morsom vri der alle måtte forholde seg til mange nye spillere og deres ferdigheter i en kampsetting. For trenerne ble det også en fin erfaring og annerledes tilnærming og kamptaktikk.

NYE UTFORDRINGER FOR ALLE: Alle spillerne fikk mye spilletid, og mange av dem fikk prøve seg på posisjoner de ikke har gjort før.

Det ble mye spilletid på alle. Mange fikk forsøke seg i nye posisjoner, og alle fikk utfordret seg i en ny spillestil. Det ble ikke bare kamptrening for håndballspillerne; dommerne fikk også verdifull kamptrening foran neste sesong. Selv om cupen ikke hadde søkelys på resultater, men på 6+1, så ble cupens vinnere Kløfta med tre seire.

– Gratulerer til våre naboer! sier Rønneberg.

Raumnes & Årnes ønsker å takke Rælingen J2010, Kløfta J2010 og Hvam G2010 for å ha gjort dette mulig! De ønsker samtidig å takke dommer-kvartetten som hadde god kontroll på de ivrige og engasjerte håndballstjerne, og ikke minst foreldrene som viet dagen til dugnadsjobben.

Trenerne Eva Vonakis Sveen og Simon Rønneberg takker for seg. På vegne av Raumnes & Årnes J2010 ønsker de alle en riktig god sommer og masse lykke til neste sesong.