Foto: Thomas Frigård

– Var ikke korona

Årnes barnehage åpner igjen, etter å ha vært stengt noen dager på grunn av et sykdomsutbrudd.

Det opplyser kommunen onsdag ettermiddag.

Torsdag 26.mars åpner Årnes barnehage dørene igjen for barn som har opphold etter kriterier om samfunnskritisk funksjon, melder kommunen.

– Barnehagen kommer til å ha strenge rutiner for hvilke deler av barnehagen som brukes. Dette for å ha andre arealer å åpne ved eventuell sykdomsutbrudd, og nedstengning av avdelinger, opplyser kommunen.

Les også
Et barn er sykt – stenger barnehagen for alle

Det var sist lørdag det gikk ut beskjed om at barnehagen kom til å stenge.

– Årnes barnehage har fått melding om at ett av barna er blitt syke. Når immunforsvaret jobber med én sykdom, kan en annen fort lure seg inn. Derfor ønsker Årnes barnehage, i samråd med kommuneoverlegen, å være føre var å stenge dørene noen dager, het det da.

– I denne tiden ønsker vi å være proaktive og har derfor høyt fokus på forebyggende smittevern. Med bakgrunn i dette velger vi å stenge midlertidig, uttalte leder i Årnes barnehage, Anne Dybsland Aune til Raumnes.

– Avlive rykter

I dagens melding fra kommunen heter det videre:

– For å avlive rykter ønsker Årnes barnehage å presisere at sykdomstilfellet i barnehagen ikke dreide seg om korona (Covid-19).

– Samtidig ønsker vi å rette en stor takk til Kløverenga barnehage, de som har hatt tilbud denne uka har vært i lokalene deres.