IKKE MED: Nes var aldri med i kampen om nytt polititjenestested, men det viktigste er økt tilstedeværelse, sier justispolitiker Else Marie Rødby, her i samtale med politimester Ida Melbo Øystese under et besøk på Årnes i november 2021. Foto: Jan Erik Hæhre

Var aldri i posisjon til å få nytt polititjenestetilbud

Fredag la justisministeren fram en liste over ni steder der de vil gjenåpne polititjenestested. Nes var aldri i posisjon til å få et positivt svar.

Til tross for at Nes-politikerne svarte på invitasjonen, med et klart ønske om å få oppgradert politiets kontorer på Årnes, var Nes aldri i posisjon til å komme på lista. Årsaken er rett og slett at de 20 nye polititjenestestedene regjeringen lovte i Hurdalsplattformen er forbehold steder som ikke har politiet i dag. Det har altså Nes, selv om det er begrenset.

– Opprettelsen av 20 tjenestesteder er opprettelse av helt nedlagte kontor, der politiet ikke har opphold i det hele tatt, bekrefter Else Marie Rødby, stortingsrepresentant for Sp fra Akershus.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Rødby var den som tok initiativ til et besøk i Nes i november 2021, og de fikk møte både politimesteren i Øst og polititoppene i Eidsvoll lensmannsdistrikt. Hun mener ikke lokalpolitikerne er ført bak lyset når lokalpolitikerne har brukt tid på å svare ut spørsmålene som skulle danne grunnlag for hvem som skal få de nye tjenestestedene.

– Nes har vel spilt inn at de ønsker økt tilstedeværelse, sier Rødby. Og legger til at regjeringa i løpet av neste år skal legge fram en plan for å styrke politiets nærvær. Målet er mer ressurser til politidistriktene og økt grunnbemanning.

– Jeg mener målet må være at man styrker tjenestestedene og får et mer tilstedeværende politi lokalt. Da må det heller reduseres i utgifter i politidirektoratet, til konsulenter, administrasjon og byråkrati, avslutter Rødby.

Ni av de 20 stedene som blir polititjenestested ble gjort kjent fredag. Disse stedene er Disse stedene får nye tjenestesteder i 2023: Engerdal (Innlandet politidistrikt), Hvaler (Øst politidistrikt). Kun sommersesong, Meråker (Trøndelag politidistrikt), Oslo (Mortensrud i Oslo politidistrikt), Salangen (Troms politidistrikt), Sandefjord (Torp lufthavn i Sørøst politidistrikt), Sigdal (Sørøst politidistrikt), Steigen (Nordland politidistrikt) og Stranda (Geiranger i Møre og Romsdal politidistrikt) kun sommersesong.