MIDLERTIDIG FORBUDT: De tre vannverkene har nylig gått ut med informasjon om at det innføres vanningsrestriksjoner. Bruk av spreder, svetteslange og dryppvanningsanlegg er dermed forbudt inntil videre. Foto: Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

Vannverkene setter inn midlertidig forbud mot bruk av vannspredere

I pinsehelga ble vannforbruket i Nes så høyt at det kommunale vannverket antok lekkasje. De tre vannverkene har i dag hatt møte, og kommet fram til et midlertidig forbud mot vannspredere, vanningsanlegg og åpen slange.

– For å sikre nødvendig beredskap ved eventuelle brannutrykninger, og nok vanntrykk til alle, innføres det herved vanningsrestriksjoner for alle abonnenter fra og med i dag 2. juni, opplyser Nes kommune, på vegne av Nes kommunale vannverk, Årnes vannverk og Blaker vannverk.

Pinsevarmen gjorde at mange nesbuer tok ut vanningsanlegg og spredere, og vannforbruket gikk i været. Flere abonnenter langs Vestsidavegen mot Eidsvoll fikk i helga problemer med vanntrykket.

– Vanning med spreder, svetteslange, dryppvanningsanlegg eller åpen slange er ikke tillatt, skriver Nes kommune, som også har sendt ut informasjon på SMS.

Kan vanne manuelt

Selv om det nå innføres restriksjoner mot vanningsanlegg, tillates det å vanning med spylemunnstykke.

– For at hageeiere skal ha mulighet til å holde liv i blomster og prydbusker gis det tillatelse til å vanne manuelt med slange påsatt spylemunnstykke, skriver Nes kommune, som minner om at gressplener tåler normal tørke, og at vannverkene ikke kan prioritere omfattende plenvanning i tørre perioder.

Bassenger

Dersom man ønsker å fylle et badebasseng, må dette også gjøres med spylemunnstykke i stedet for åpen slange.

– Det er heller ikke tillatt å fylle bassenger av forskjellige slag med åpen slange. Fylling med spylemunnstykke vil ta noe lengre tid, men sikrer samtidig at alle naboer beholder et godt vanntrykk, skriver Nes kommune.

Vannrestriksjonene gjelder fram til annen beskjed er gitt, og kommunen ønsker innbyggerne gode sommerdager med fornuftig vannbruk.