STEMTE: Kristian Engeflaen (22) var søndag tidlig ute med å avgi sin stemme i stortingsvalget. Valgfunksjonær i Nes kulturhus, Runar Wåler, passet på at alt gikk riktig for seg. Foto: Tommy Simon Norum

Valget 2021 er i gang: – Det er alltid vanskelig å bestemme seg

I dag søndag la Kristian Engeflaen (22) stemmeseddelen i valgurna. Valgdagen er i morgen mandag 13. september, men Nes kommune arrangerer todagersvalg.

– Det har alltid vært vanskelig å bestemme seg, men jeg finner ut av det, sier Kristian Engeflaen (22), som i dag, søndag, var tidlig ute da valglokalene åpnet i Nes kulturhus.

Den offisielle valgdagen for Norge er i morgen, mandag 13. september, men Nes arrangerer todagersvalg. Totalt åtte valglokaler er åpne fram til klokken 20 søndag kveld og klokken 21 mandag kveld. Valglokaler og åpningstider kan du se i faktaboksen.

Tekniske utfordringer

Nes kommune oppfordrer at man på grunn av tekniske utfordringer bør stemme i sin egen valgkrets.

– På grunn av tekniske utfordringer ber vi om at du stemmer i din egen valgkrets. Er du i tvil, sjekk valgkortet ditt, opplyser Elin Brede Kristiansen, kommunikasjonssjef i Nes kommune.

Nes kommune har også sendt ut en SMS med informasjon til alle kommunens innbyggere.

– Vi gjør oppmerksom på at alle som har avlagt stemmer i dag, søndag 12. september, kan være trygge på at stemmene er registrert og godkjente, presiserer Brede Kristiansen.

Fryktet verre kø

VALGLOKALER: Nes kulturhus er et av åtte valglokaler i Nes kommune. Foto: Tommy Simon Norum

Da valglokalet åpnet fikk Nes kommune som nevnt trøbbel med den digitale valgmedarbeiderportalen, og avstemningen tok derfor noe lengre tid. Likevel var det liten kø i kulturhuset.

NOE KØ: Grunnet tekniske utfordringer med valgmedarbeiderportalen tok det noe lengre tid i Nes kulturhus, men likevel var det liten kø. Foto: Tommy Simon Norum

– Jeg fryktet det skulle vært verre, sier Engeflaen, som søndag hadde bestemt seg for hvilket parti han ville gi sin stemme.

– Hvordan forbereder du deg til valget?

– Jeg følger alltid med og prøver å holde meg oppdatert, sier Engeflaen, som fikk stemme på stortingsvalget for andre gang.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Jeg bor i Oslo, men stemmer hjemme i Nes i år, sier Engeflaen.

Ta med ID

Når du stemmer må du vise legitimasjon som for eksempel pass, førerkort eller bankkort med bilde. Legitimasjonen må minst inneholde navn, fødselsdato og bilde.

FOR DEMOKRATIET: Her legger Kristian Engeflaen stemmeseddelen i valgurna, under oppsyn av valgfunksjonær Runar Wåler. Foto: Tommy Simon Norum

– I år får du digitalt valgkort. Du trenger ikke valgkortet for å stemme, men det sparer deg for tid. Valgkortet gjelder ikke som legitimasjon, opplyser valgdirektoratet.

Stortingsvalg i Nes 2021

• I Nes kommune er det todagersvalg. Valgdagene er 12. og 13. september.

• Åpningstider:

12. september 15:00-20:00

13. september 09:00-21:00

• Du kan stemme i følgende åtte valglokaler:

Auli skole.

Fenstad skole.

Fjellfoten skole.

Haga samfunnshus.

Neskollenhallen.

Skogbygda skole.

Østgård skole.

Nes kulturhus.

• Husk å ha med gyldig legitimasjon.

• På grunn av tekniske utfordringer oppfordrer Nes kommune om at man stemmer i sin egen valgkrets.